Nyt UCI-stævne i Aarhus

Søndag offentliggjorde Aarhus cyklebane det foreløbige program for 2015 sæsonen og det er et program som lover rigtig godt for banecyklingens fremtid i Jylland. Mens man snakker om etablering af indendørs cyklebane i Silkeborg og den nye indendørs cyklebane i Odense kører på højtryk for at blive klar til åbningen i januar, så viser folkene bag Aarhus cyklebane at man bestemt ikke har tænk sig at overgive sig til tanken om banecykling som udelukkende værende en vintersport. ”Vi er meget glade for at der er røre i andedammen og at banecykling vest for Storebælt får noget fokus. Men det er trods alt ikke noget nyt at der er en cyklebane midt i Jylland, og vi vil gøre vores til at lave attraktiv træning og ikke mindst nogle spændende stævner for alle de jyske ryttere”jørgen4

Det er især nyheden om at der igen skal køres et stort UCI stævne på Aarhus cyklebane som har fået Aarhusianerne til at klappe i hænderne og tænke på medaljer i smilets by.

De nye UCI kvalifikationsregler betyder at det nu er den enkelte rytter som skal ud for at optjene point for at kvalificere sig til EM, WM og OL. Det er de regler man nu vil udnytte i Aarhus til at tiltrække store verdensnavne til den legendariske velodrome.

Allerede nu lyder meldingerne på at man har fået positiv tilkendegivelse fra flere landshold som ønsker at deltage i stævnet med deres bedste ryttere. Derudover håber man at stævnet kan komme det danske landshold til gode, som dermed kan hente en del af de krævede UCI point på hjemmebane og dermed skåner man rytterne for endnu en udlandstur og unødige rejsekilometer.

Navnet på det store stævne vil da også få de fleste til at nikke genkendende. Der bliver nemlig tale om et æresløb til ære for den levende legende Jørgen Leth.jørgen3

Den farverige multimand er kendt for sin tilknytning til Aarhus cyklebane og har ved mange lejligheder fortalt om sin fascination af de store sprinter grand prix som blev kørt på banen i 1950érne og 60érne. Det er med inspiration i de legender at man nu ønsker at skabe store arrangementer endnu en gang på Aarhus cyklebane.

Med sæsonen 2015 viser at man mener det alvorligt på Aarhus cyklebane. Der er flere løb på kalenderen end der har været de sidste mange år og æresløbsserien er bare de første spæde skridt i den rigtige retning. ”Jeg har masser af idéer til hvordan vi kan bygge videre på det her projekt. DM i parløb, landevejsløb med finale på banen, store motionsarrangementer, derny-stævner, samt en masse tiltag vi kan lave for at forbedre tilskuernes oplevelse og inddrage dem i endnu højere grad. Men vi skal også tage det i en rækkefølge hvor vores omgivelser og vores frivillige arbejdskraft ikke mister gejsten. Jeg føler at vi med 2015 sæsonen beviser at vi mener det her seriøst og jeg er sikker på at vi også i 2020 kan blive ved med at udbygge på det her projekt. Aarhus har fortjent at have en cyklebane i god stand, men endnu vigtigere er en cyklebane som er i fuld vigør. ” Udtaler baneformand Johannes Ollerup Sall.

Det foreløbige program for 2015 ser således ud: