6-dages karrusellen forsætter i Tyskland

Bremen 6-dagesløb

Tirsdag aften sluttede 6-dagesløbet i Rotterdam, men flere af rytterne skal allerede i aktion igen torsdag aften når sæsonens mest besøgte 6-dagesløb skydes igen i Bremen.

Selvom 6-dagesløbene i en årrække har blødt og de store traditionsrige løb i Tyskland efterhånden er væk, kører sæsonens mest besøgte løb i Bremen stadig for fulde gardiner. Modsat mange af andre løb på programmet, hvor der køres i en sportshal, forgår løbet i Bremen i det store messecenter midt i byen. Derfor er løbet hvert år velbesøgt af mange tusindvis af mennesker, der ikke nødvendigvis kommer for cykelløbets skyld. Bremen 6-dages er nemlig en stor folkefest, med øl-telte som ved oktober festen i hele 3 messe haller. Alt imens der er cykelløb i det fjernest hjørne af komplekset. I år har vi kun en enkelte dansker på startlisten i Jesper Mørkøv. Mørkøv har tidligere gjort det fremragende i Bremen, og ser man bort fra sejren i København med Alex Rasmussen og sidste års andenplads i Rotterdam med Lasse Norman, er det i Bremen han har hentet sine bedste resultater. Den lille bane, som kræver de mindre gear passer den lette rytter særdeles vel, og i den rutinerede tysker, Christian Grasmann har Mørkøv en klasse makker. Hvor højt de to kan slutte i tabellen er svært at sige. Grasman kom stærkt ud af Rotterdam, men havde de første dage sat meget til, mens Mørkøv ikke lignede en rytter med overskud den sidste aften. Men Bremen er nyt cykelløb med nye par.

Netop i Rotterdam, knuste Kenny de Ketele og Moreno de Pauw alt modstand. Så selvom de er et af de få faste par henover 6-dages sæsonen, er forfriskende at se dem splittet op i Bremen. Om ikke andet, så for spændingen. De Pauw er at finde i par nummer 8 med den stærke tysker Leif Lamparter, mens de Ketele i par nummer 9 er sat sammen med den unge tysker Theo Reinhart. Foruden de to par skal man holde øje med par nummer 1 med franske Morgen Kneisky & Australiens Leigh Howard, par nummer 2 med Grasmann & Mørkøv, par nummer 3 med den tidligere tyske verdensmester Lucas Liss og den lynhurtige schweizer Tristan Marguet og par nummer 6 med den tyske europamester Achim Burkart & hollandske Yoeri Havik.

Det professionelle felt

Nr.: Navn:
1 Morgan Kneisky (Frankrig)
Leigh Howard (Australien)
2 Christian Grasmann (Tyskland)
Jesper Mørkøv (Danmark)
3 Lucas Liss (Tyskland)
Tristan Marguet (Schweiz)
4 Roy Pieters (Holland)
Nico Hesslich (Tyskland)
5 Andreas Graf (Østrig)
Maximilian Beyer (Tyskland)
6 Achim Burkart (Tyskland)
Yoeri Havik (Holland)
7 Wim Stroetinga (Holland)
Robbe Ghys (Belgien)
8 Moreno de Pauw (Belgien)
Leif Lamparter (Tyskland)
9 Kenny de Ketele (Belgien)
Theo Reinhart (Tyskland)
10 Michele Scartezzini (Italien)
Francesco Lemon (Italien)
11 Otto Vergaerde (Belgien)
Henning Bommel (Tyskland)
12 Jan-André Freuler (Schweiz)
Moritz Augenstein (Tyskland)

U23 klassen

Præcis som i Rotterdam er det Anders Fynbo og Martin Mollerup der skal repræsentere de danske farver. De to kom igennem Rotterdam på løbets 6. plads, og kigger man på feltet i Bremen, må forventningerne være nogenlunde de samme. Årets suverænt stærkeste par, blegierne Brian Boussaer & Jules Hesters, er også med i Bremen. De to belgiere har vundet løbene i Gent og senest Rotterdam helt suverænt og må anses for klare favoritter til løbet i Bremen. Men forhåbentlig kan det belgiske par få noget mere modstand fra de tyske ryttere der ikke har været til start i sæsonens tidligere U23 løb.

Startlisten U23

Nr.: Navn:
1 Daniel Babor (Tjekkiet)
Ludek Lichnovsky (Tjekkiet)
2 Luca Felix Happke (Tyskland)
Per Christian Münstermann (Tyskland)
3 Matthias van Beethoven (Belgien)
Arne de Groote (Belgien)
4 Fabian Kässmann (Tyskland)
Johannes Bauer (Tyskland)
5 Nicolas Brandt (Tyskland)
Rico Brückner (Tyskland)
6 Anders Fynbo (Danmark)
Martin Mollerup (Danmark)
7 Joe Evans (Storbritannien)
Richard Banusch (Tyskland)
8 Moritz Malcharek (Tyskland)
Christian Koch (Tyskland)
9 Brian Boussaer (Belgien)
Jules Hesters (Belgien)
10 Jeremy Lendowski (Tyskland)
Erik Schubert (Tyskland)
11 Gawin Hoover (USA)
Colby Lange (USA)
12 Nicolas Pietrula (Tjekkiet)
Matyas Strupek (Tjekkiet)