Hvem vinder 6-dagesløbet?

København 6-dagsløb

I aften skal vinderne af det 54. københavnske 6-dagsløb findes. Et løb med så store forventninger, som nok primært vil blive husket for den meget sygdom, der ramte feltet.

Forud for den 54. udgave af det københavnske 6-dagsløb, var forventninger helt i top. Arrangør Michael Sandstød og sportschef Jimmi Madsen havde samlet et klasse felt, med flere af de største navne på 6-dagskalenderen, stærke udlændingene, og ikke mindst et stærkt par nr. 7. Men allerede på første dagen ramte sygdommen løbet, og henover weekenden fik den for alvor fat i store dele af feltet, som på skift har lagt sig ned.

På første dagen, var det en af løbets favoritter i par nr. 14, Marcel Kalz, som blev ramt af sygdom. Herfra var løbet en kamp mellem parrene, 2, 3, 7 og 9. Forud for mandagens program var par nr. 9 med lokalmatadoren Marc Hester og den belgiske stjerne Jasper de Buyst i spidsen, og de lignede et par som kunne gå hele vejen. Men for andet år i træk må Hester se sine muligheder med Jasper de Buyst gå op i ingenting, da de Buyst mandag måtte vende hjem til Belgien pga. sygdom. Hester har i par nr. 9 fået en ny makker i Otto Vergaerde, og se sig falde fra en solid første plads og ned på fjerde pladsen to omgange efter de førende.

Forud for aftenenes finale jagt, ser det ud til at det stadig når at blive spændende. De stærke belgiere i par nr. 2, de Ketele / de Pauw, har lagt sig i spidsen sammen med de tidligere europamestre fra Østrig, Müller / Graf. Par nr. 7 som er på løbets 3. plads, sidder egentlig med de bedste kort på hånden. I løbet af aftenens program, når de at hente de sølle 25 point de mangler til en bonus omgang, og dermed vil parret bringe sig i spidsen af løbet inden finalen. Parret Hester / Vergaerde når også at hente en bonus omgang, hvilket bringer par nr. 9 indenfor en omgang af den samlede sejr.

Dermed er intet afgjort endnu, det kan stadig blive sejr til et rent belgisk par for første gang siden 1960, østrigsk sejr for første gang nogensinde, Marc Hester for anden gang i karrieren eller endnu en sejr til par nr. 7. Løbet startet i aften kl. 20.00 og slutter ved midnat.

Samlet stilling forud for sidste dagen:

 1. Par nr. 2: Kenny de Ketele (Belgien) / Moreno de Pauw (Belgien), 213 point
 2. Par nr. 3: Andreas Müller (Østrig) / Andreas Graf (Østrig), 116 point
 3. Par nr. 7: Jesper Mørkøv (Danmark) / Alex Rasmussen (Danmark), + 1 omg., 275 point
 4. Par nr. 9: Marc Hester (Danmark) / Otto Vergaerde (Belgien), + 2 omg., 194 point
 5. Par nr. 6: Daniel Holloway (USA) / Daniel Hartvig (Danmark), + 12 omg., 159 point
 6. Par nr. 15: Sebastian Wotschke (Tyskland) / Hans Pirius (Tyskland), + 21 omg., 91 point
 7. Par nr. 13: Roy Pieters (Holland) / Simon Bigum (Danmark), + 25 omg., 108 point
 8. Par nr. 4: Nick Stöpler (Holland) / David Muntaner (Spanien), + 25 omg.,  74 point
 9. Par nr. 10: Wojtek Pszczolarski (Polen) / Frederik Schwartz (Danmark), + 28 omg., 126 point
 10. Par nr. 8: Mathias Krigbaum (Danmark) / Elias Helleskov Busk (Danmark), + 29 omg., 112 point
 11. Par nr. 14: Christian Grasmann (Tyskland) / Marcel Kalz (Tyskland), + 34 omg., 58 point
 12. Par nr. 5: Martin Blaha (Tjekkiet) / Ondrej Vendolsky (Tjekkiet), + 38 omg., 50 point
 13. Par nr. 12: Achim Burkart (Tyskland) / Marcel Barth (Tyskland), + 39 omg., 50 point