Københavns 6-dagesløb

Det 54. københavnske 6-dagesløb har for få minutter siden, fundet sin afgørelse, og det blev med det danske par nr. 7, de danske mestre Jesper Mørkøv og Alex Rasmussen som sejrherrer.

Fra starten af den afsluttende aften i 6-dagsløbet viste par nr. 9 og Marc Hester i særdeleshed, stor køre lyst og virkede yderst motiveret på at komme tilbage i løbet. Par nr. 9, vandt også den første lille jagt, og bragte sig kort tid efter i spidsen for det 54. københavnske 6-dagesløb. Det blev også til en fantastisk sejr til Hester i Derny Grand Prixet, hvor han på selve målstregen pressede forbi europamesteren Kenny de Ketele. Mens par nr. 9 kørte rundt på æresomgangen kunne par nr. 7 glædes over, at deres 3. plads i selv samme Derny Grand Prix indbragte dem point nok til at runde 300 point, og dermed tilbage i spidsen for 6-dagesløbet.

Rekordforsøg

Aarhus Cyklebanes bedste rytter i 2015, Daniel Hartvig, forsøgte sig med et rekordforsøg mod bane rekorden i omgang på tid på løbets sidste aften. Til stående applaus kørte kun 19-åreige Daniel rundt på en tid, som kun var 4/100 af et sekund fra Marcel Kalz rekord fra 2013. Det er ikke bare i aften, men hele ugen at debutanten Daniel Hartvig har imponeret i det skrappe selskab, som endte med en samlet 4. plads.

Finale Jagten

Forud for finale jagten, bad Marc Hester om ordet. En tydeligt rørt Marc Hester med fast greb om mikrofonen, takkede publikum for den store opbakning og med grådkvalt stemme informere om, at makkeren Otto Vergaerde havde måtte opgive at gennemføre finalejagten pga. sygdom. En meget uheldig Marc Hester måtte dermed trække sig fra løbet, i mens han rent faktisk lå på løbets samlede anden plads, et løb han bare en time forinden havde ført.

Kort efter fik vi rytterne af sted tonerne af “Cara Mia”, efter at statsminister, Lars Løkke Rasmussen fik skudt finalejagten i gang til. Første par til skyde finalen i gang, var belgierne i par nr. 2, hvilket par nr. 7 reagerede på med det samme. Kort efter måtte par nr. 3 også efter, men de måtte gå rundt alene. Kun 10 minutter inde i jagten, gik de tre top par, 2, 3 og 7 rundt sammen, og herfra forsatte det hele jagten. De tre top par angreb på skift, gik enten rundt alene eller sammen 2 og 2. Føringen skiftede hele vejen i gennem jagt, længe førte 7erne, så overtog 3erne føringen, inden 2erne og 7erne igen bragte sig i spidsen.

Især Kenny de Ketele i par nr. 2 virkede opsat på at tage sæsonens fjerde sejr, og angreb gang på gang for sætte 7erne under pres. Imens 2 og 7 brugte meget tid på at vogte på hinanden, smuttede de to østrigere i par nr. 3 rundt alene uden at bruge alt for mange kræfter, og lurede hele tiden på den åbning der ville kunne bringe dem i fornt.

Med godt 20 minutter igen af finalen, bragte belgierne sig alene i front for løbet, i noget som lignede et regulært forfølgelsesløb, hvor 2erne førte og 3erne og 7erne jagtede dem over flere omgange. Med 18 min igen, kunne par nr. 2, og kort efter 3 og 7 noteres for en vunden omgang, som bragte alle tre par tilbage på omgangshøjde.

Præcis med 50 omgange angreb Kenny de Ketele fra par nr. 2, kort efter fulgte 3erne og 7erne, og 4 omgange senere var de tre par atter samlet, hvor par nr. 3 lancerede et stærkt angreb mens 2erne og 7erne kiggede på hinanden. Med 40 omgange igen, kunne par nr. 3 noteres for den vundne omgang til par nr. 3, hvilket bragte dem alene i front af løbet. Samtidigt havde 7erne og 2erne angrebet, for at komme tilbage på omgangshøjde med 3erne. Efter mere en 10 omgange i front af feltet, måtte par nr. 3 slå væk og opgive at hente 7erne og 2erne, der med 22 omgange igen kom tilbage på 1. og 2. pladsen. Østrigerne forsøgte et sidste forsøg, hvor første 2erne og siden 7erne kom op, hvor 2erne direkte angreb, men med 6 omgange igen resignerede belgierne og par nr. 7 kunne køre de sidste 6 omgange hjem i spidsen af feltet til stående ovationer fra publikum i Ballerup Super Arena. Dermed kunne Jesper Mørkøv tage sin første 6-dages sejr i karrieren og Alex Rasmussens tage sin 11. sejr i karrieren.

Samlet resultat

 1. Par nr. 7: Jesper Mørkøv (Danmark) / Alex Rasmussen (Danmark), 349 point
 2. Par nr. 2: Kenny de Ketele (Belgien) / Moreno de Pauw (Belgien), 272 point
 3. Par nr. 3: Andreas Müller (Østrig) / Andreas Graf (Østrig), 164 point
 4. Par nr. 6: Daniel Holloway (USA) / Daniel Hartvig (Danmark), + 20 omg., 195 point
 5. Par nr. 15: Sebastian Wotschke (Tyskland) / Hans Pirius (Tyskland), + 27 omg., 136 point
 6. Par nr. 13: Roy Pieters (Holland) / Simon Bigum (Danmark), + 32 omg., 120 point
 7. Par nr. 4: Nick Stöpler (Holland) / David Muntaner (Spanien), + 33 omg.,  90 point
 8. Par nr. 10: Wojtek Pszczolarski (Polen) / Frederik Schwartz (Danmark), + 37 omg., 150 point
 9. Par nr. 8: Marcel Kalz (Tyskland) / Elias Helleskov Busk (Danmark), + 37 omg., 113 point
 10. Par nr. 1: Lucas Liss (Tyskland) / Mathias Krigbaum (Danmark), + 48 omg., 135 point
 11. Par nr. 5: Martin Blaha (Tjekkiet) / Ondrej Vendolsky (Tjekkiet), + 49 omg., 73 point

DNF:

 • Par nr. 9: Jasper de Buyst (Belgien) / Marc Hester (Danmark)
 • Par nr. 11: Otto Vergaerde (Belgien) / Yoeri Havik (Holland)
 • Par nr. 12: Achim Burkart (Tyskland) / Marcel Barth (Tyskland)
 • Par nr. 15: Sebastian Wotschke (Tyskland) / Hans Pirius (Tyskland)
 • Par nr. 14: Christian Grasmann (Tyskland)
 • Par nr. 8: Melvin van Zijl (Holland)