EM på Aarhus Cyklebane?

Europamesterskaber i Aarhus?

Aarhus Stiftstidende kunne i dag, søndag d. 21. maj, bekendtgøre at Aarhus Cyklebane arbejder på at få europamesterskaber til den smukke gamle cyklebane.

Den europæiske cykle unions general sekretær, Enrico della Casa, var onsdag eftermiddag på et kort visit i den jyske hovedstad for at se nærmere på forholdene på Aarhus Cyklebanen. Det var en positiv italiener, der udtalte sig til stiften: “Mit første indtryk er meget positivt. Jeg kan se, at banen bliver holdt flot i stand, og det er godt at se, når man tænker på, hvor gammel den faktisk er. Det viser, at folkene bag gør meget, og er engagerede i at skabe de bedst mulige betingelser for klubbens ryttere. Og det er vigtigt. Der skal en stærk klub til. For det er en stor opgave at løfte et arrangement som et europamesterskab“. Hele artiklen kan læses her:

Aarhus Stiftstidende

Det var også en positiv sportslig leder, der gjorde status efter mødet: “Det gik måske bedre end vi havde kunnet håbe på. Enrico (red. delle Casa) var på ingen måde afvisende omkring at der kunne komme et mesterskab til Aarhus Cyklebane, og det er en vigtig åbning. Nu går arbejdet videre med at få de rette sportslige forhold på plads, og afdækket mulighederne for at trække de rigtige interessenter til så vi også kan få de økonomiske forhold på plads”.

Aarhus Cyklebane kigger netop nu på mulighederne for at få Motorpace kaldet ‘Stayer’ eller Dernypace til Aarhus. Så sent som i 2014 og 2016 blev EM i Derny Pace afviklet i Ballerup SuperArena, mens det i år køres i tyske Hannover på en 250 meter udendørs cement bane. Steyer mesterskaber afvikles også i Tyskland, når der til oktober køres de fulde Europamesterskaber for eliten i Berlin.