Aarhus Cyklebane er lukket

En skræmmende overskift, der kunne være titlen på en græsk tragedie. Men det kunne ikke være længere fra sandheden, Aarhus Cyklebane er under renovation, og er derfor lukket for sportslig aktivitet frem til onsdag d. 24. juni.

I de seneste par måneder har Aarhus kommune været i gang med en større renovering af Aarhus Cyklebane, og i korte perioder har man måtte lukke ned for træningen. Selve banelegement er blevet totalt renoveret, gamle lapning er blevet brækket op og murene har lagt nye. Alt træværk rundt om banen er blevet udskiftet. I denne uge er der taget et stort skridt, da man har renset hele banelegement og efterfølgende overfladebehandlet med alge fjerner, samt udskiftet samtlige fuger mellem betonelementer.  Fra næste uge af skal der males, inden banen forsegles med en såkaldt coating, der beskytter imod at alger og andet organisk materiale sætter sig

“Jeg er overvældet. Jeg er kommet på cyklebanen i 20 år, og det er første gang jeg ser cyklebanen som den står i dag. Det er helt utroligt, hvad der er sket med cyklebanen i år,  uden kommunen og bestyrelsen var vi ikke nået halvt så langt. Vi har taget nogle store skridt i den rigtige retning, og jeg glæder mig til at byde velkommen til cykelløb igen.” Michael Berling, sportsligleder på Aarhus Cyklebane.  “Så gør det mindre, at vi må vente en uge eller to på at kunne træne igen”.

Grundet renoveringen er Aarhus Cyklebane lukket i den nærmeste tid. Næste løbsdag bliver fredag d. 26. juni, hvor der køres Niels Fredborgs Æresløb. Efterfulgt af et stort program for august måned, med blandt andet Internationalt UCI stævne og Danmarks Mesterskaber for Junior.

Med sportslig hilsen

Aarhus Cyklebane