Aarhus rytter udtaget til VM

Junior VM

Aarhus’ dobbelt junior Danmarks mester, den kun 17-årige Viby-dreng Johan Tiedemann Langballe, er blevet udtaget til junior VM på banen i Aigle Schweiz 20. – 24. juli.

Johan Tiedemann bliver dermed den første deltagere fra Aarhus ved et bane VM for juniors i rigtigt mange år. Den tidligere landevejs professionelle Mads Christensens var den seneste VM-deltageler fra Aarhus Cyklebane tilbage i 2001. Johan’ udtagelse overrasker dog hellere ikke Aarhus Cyklebanen’ sportschef, Michael Berling, som selv deltog ved VM i 1999 og 2000: “Johan er et kæmpe talent, et af de største vi har set i Aarhus i rigtigt mange år. Allerede sidste år så vi Johan’ kvaliteter, hvor han foruden sine DM titler, var toneangivende på vores 4.000 meter hold. Johan har gennem denne vinter udviklet sig endnu mere, og det bliver meget spændende at følge ham til VM”.

Johan’ talent er uomtvisteligt, allerede i 2014, var den dengang 15-årige Johan Tiedemann Langballe en del af det århusianske seniorhold på 4.000 meter, som hentede DM sølv. På Aarhus Cyklebane kunne man også opleve Johan’ store kvaliteter igennem 2015, da han hentede to guldmedaljer ved junior DM, inden sæsonen blev afsluttet med en senior DM bronze i holdløbet. Nu er det så blevet til en plads på det danske banelandshold, som skal dyste om medaljer i Schweiz om 3 uger. Helt konkret skal Johan i ilden for 4.000 meter holdet, som i fjor hentede sølv ved europamesterskaberne, 1.000 meter på tid samt 3.000 meter individuelt forfølgelsesløb.

Det var da også en glad Johan Tiedemann som Aarhus Cyklebane talte med, da udtagelsen var i hus: “Jeg glad og stolt over at skulle repræsentere Danmark ved et verdensmesterskab, og så allerede som første års. Årets junior årgang er utrolig stærk, så derfor er det ekstra stort at være med allerede i år. I forhold til de sportslige målsætninger, er noget vi sætter os ned med landstræner, Thomas Dalsted, og får lagt på plads, men der er ingen tvivl om at holdet er stærkt, og eftersom de hentede sølv ved EM efter Rusland i fjor, er forventninger høje. Personligt tør jeg ikke spå om noget på forhånd, men det at være med til et stort mesterskab kaster helt sikkert en masse erfaring af sig”.

Foruden Johan Tiedemann Langballe består det danske hold af Julius Johansen, Rasmus Lund, Kristian Kaimer Eriksen og Mathias Larsen.

Fra årets Gunnar Asmussens Æresløb: Nicklas O. Pedersen, Alex Rasmussen og Johan Tiedemann Langballe, dagens Top 3. Foto: Toke Hage.
Johan Tiedemann Langballe sluttede som nr. 3 i Gunnar Asmussens Æresløb 2016 efter Alex Rasmussen og Nicklas O. Pedersen, foto: Toke Hage.

 

Aarhus' egen Johan Tiedemann Langballe blev dobbelt Dansk Mester på Aarhus Cyklebane i 2015. foto: Uggi Kaldan
Johan Tiedemann Langballe blev dobbelt Dansk Mester på Aarhus Cyklebane i 2015, foto: Uggi Kaldan