Aarhus ryttere i Tyskland

Frankfurt Oder

Henover weekenden 12. og 13. december, var de to C.K. Aarhus U17’ere, Svend Helleshøj Buch og Mikkel Skovgaard, draget et tur syd på for at køre Frankfurter Radsportclubs Winterbahnrennen på cyklebanen i Frankfurt Oder.

Træner for C.K. Aarhus unge & talent afdeling, Hans Helleshøj Buch, beretter fra løbene i det østtyske: “Det viste sig at være et yderst velbesøgt stævne med over 200 tilmeldte ryttere i klasser fra U15 til og med U19. Som en lille overraskelse, havdet  arrangørerne valgt at indlægge løb for seniore. Seks ryttere fra det tyske banelandshold (ausdauer) havde valgt at deltage, muligvis som træning op til de tyske banemesterskaber i kommende weekend.
Mange ryttere giver mange starter, det blev til hele 36 starter per dag, allesammen afviklet med tysk akkuratesse. Svend og Mikkel havde tre starter hver dag. Lørdag bød programmet på 20 omgange tempoløb, udskilningsløb og 40 omgange pointløb. Søndag stod programmet på 20 omgange tempoløb, 20 omgange scratch og sluttelig det tyskerne kalder “Dänischer Punkterfahren”, og vi i Danmark kalder progressivt pointløb, over 50 omgange.
I samtlige løb blev der givet gas fra start og derefter holdt et hårdt tempo. Vores drenge måtte bide tænderne sammen for at holde sig inde i løbene. Det gjorde de, bed tænderne sammen. De kørte begge taktisk og med initiativ og sikrede sig point i de fleste løb“.

De to unge U17 ryttere har i år været en fast del af løbene på Aarhus Cyklebane, hvor Mikkel Skovgaard sluttede som årets bedste rytter i juniorklassen. Dermed var det også velset hos banetræner i C.K. Aarhus, Michael Berling, der tilføjede fra Aarhus Cyklebane: “Det er vigtigt for drengene, at komme ud og prøve nogle andre løb på en fremmed bane, mod nogle ukendte modstander. For hver eneste gang de går på banen, bliver de bedre, og de to kommer helt sikkert hjem, nogle erfaringer og oplevelser rigere, som er vigtig i deres udvikling som cykelryttere. Det er helt sikkert ikke sidste gang at vi drage syd på for at køre stævner”.

For komplette resultater for weekendens løb i tyske Frankfurt Oder: Resultater.

Svend gør sig klar til start.
Svend gør sig klar til start.

IMG_8776

FullSizeRender
Pause mellem løbene