Odense slog Aarhus i sidste spurt

By Kamp

I aftes blev den klassiske By-Kamp mellem Aarhus, Odense og København vagt til live på Aarhus Cyklebane. Aarhus var bedst, men tabte til et klogere hold fra Odense.

Sommeren har for alvor ramt landet, og gjorde betingelserne perfekte til cykelløb på Aarhus Cyklebane. Sol, varme og vindstille var de betingelser der bød ryttere og tilskuere på gamle Aarhus Cyklebane, og der blev spænding lige til det sidste. Det nye By hold fra Aarhus, er noget af det stærkeste i rigtigt mange år, og i går viste de 4 ryttere højt niveau i løbet af hele aftenen. Men modstanden fra Odense, og aftenens store overraskelse, Aarhus Junior viste sig hård.

I det indledende udskilningsløb, var Odense Matias Greve den bedste, men da Kasper Linde måtte give fortabt tidligt i løbet, løb Aarhus med sejren efter stærk kørsel af Jakob Frandsen og Jeppe Aaskov Pallesen, som blev placeret som hhv. 2 og 4 i løbet. I det efterfølgende omgang på tid, var Lasse Norman Hansen konkurrenterne overlegen da han satte ny banerekord. Nicklas O. Pedersen kørte efterfølgende en tid, som 3 minutter forinden ville have været ny banerekord, og tog anden pladsen foran Københavns Martin Frank og Svend Helleshøj Buch.

Aarhus’ Morten Høgh Abel Jensen, fløj ud af start blokken i det australske forfølgelsesløb og hentede Odense’ Nicolai Just, hvilket placerede Just og Odense på afdelingens 4. plads. Løbet blev vundet af Aarhus Juniors Johan Tiedemann Langballe, med 2 meter til Morten Høgh Abel Jensen og med Københavns Anders Fynbo på 3. pladsen.

Dermed lagde Aarhus’ sig knebent i spidsen inden 4. afdeling, et 3.000 meter holdforfølgelsesløb. Først slog Aarhus Junior det københavnsk hold, inde den forventede finale mellem Aarhus og Odense. Begge hold lagde fra land i et højt tempo, og med lange føringer fra Lasse Norman Hansen lignede det en sejr til Odense. Men så blev fynboerne reduceret til 3 mand, samtidigt med at Aarhus satte ekstra tryk på, under kyndig ledelse af den tidligere danske mestre, Johnny Franck. Afgørelsen blev tæt, og publikum måtte vente på tiderne fra kommisærene. Her viste det sig, at Aarhus havde besejret stor favoritterne fra Odense med mindre end ét sekund, noget der skabte juble på tilskuerpladserne. Dermed kunne Aarhus gå ind til det afsluttende pointløb med føring på 8 point til Odense, mens Aarhus Junior og København var yderligere 6 og 10 point efter.

Allerede fra starten af pointløber viste Aarhus, at de var klar til at tage den samlede sejr. Jeppe Aaskov Pallesen vandt første spurt mens Nicklas O. Pedersen kørte ind på 3. pladsen. Da Odense’ Nicolai Just tog 4. pladsen i samme spurt, havde Aarhus udbygget forspringet til hele 14 point, og noget kunne tyde på at Aarhus var på vej mod en overraskende sejr i By-Kampen. Men så tog Odense kampen op, Matias Greve og Lasse Norman viste glimrende taktisk overblik, og fik hurtigt formindsket hullet til Aarhus, ved at blive 1 og 2 i tredje spurt. Så lancerede Lasse Norman det afgørende udbrud. Ved at køre solo, tog Lasse sig af fjerde og femte spurt, foran Jakob Frandsen, Matias Greve og Nicklas O. Pedersen. Dermed var Aarhus og Odense helt lige på 52 point forud for den sidste og afgørende spurt. Da Lasse ikke kunne hentes, og dermed tog sig af de 5 point, skulle Aarhus slutte 2, 3 og 4 i den sidste spurt for at vinde By-Kampen. Dette Lykkedes ikke, da Johan Tiedemann Langballe kørte udenom Jeppe Aaskov Pallesen på de sidste meter, og tog sig af 2. pladsen.

Odense blev dermed samlede vindere af den første By-Kamp siden 70’erne. Odense sluttede på 57, sølle to point foran Aarhus, der leverede en kraftpræstation af en anden verden. Aarhus Junior leverede en kæmpe overraskelse, ved at slutte på By-Kampens 3. plads med 26 point, hele 10 point mere end holdet fra København.

Ved præmie overrækkelsen var det en tilfreds, men også revanche sulten sportschef på Aarhus Cyklebane, Michael Berling, som blev interviewet af stævne speakeren. “Drengene havde sat sig op, som om det var VM her til aften. Præcis som i det gode gamle dage, var der spænding og aggression mellem holdene oppe på banen i dag. Det er lige netop det vi håbede på, samtidig med at publikum og rytterne virkelig har taget konceptet til sig. Dette bliver med sikkerhed en tilbage vendende begivenhed, men  først skal vi en tur til Odense for at vinde pokalen tilbage“, udtalte selvsamme Michael Berling til aarhuscyklebane.dk.

Johan Tiedemann Langballe, på vej mod sejren i det australske jagtløb, foto: Toke Hage.
Johan Tiedemann Langballe, på vej mod sejren i det australske forfølgelsesløb, foto: Toke Hage.

 

Den danske mester, Kasper Linde, føre det fynske hold an, foto: Toke Hage.
Den danske mester, Kasper Linde, føre det fynske hold an, foto: Toke Hage.

 

19-årige Jeppe Aaskov Pallesen og resten af Aarhus kørte et flot holdløb, og overraskede mange ved at besejre Odense, foto: Toke Hage.
19-årige Jeppe Aaskov Pallesen og resten af Aarhus kørte et flot holdløb, og overraskede mange ved at besejre Odense, foto: Toke Hage.

 

Aarhus Junior undervejs i holdløbet, hvor de slog København klart, foto: Toke Hage.
Aarhus Junior undervejs i holdløbet, hvor de slog København klart, foto: Toke Hage.

 

Lasse Norman og Matias Greve i alvorlig samtale forud for det afsluttende pointløb, foto: Toke Hage.
Lasse Norman og Matias Greve i alvorlig samtale forud for det afsluttende pointløb, foto: Toke Hage.

Resultater By-Kamp

Udskilningsløb

 1. Matias Greve (Odense)
 2. Jakob Frandsen (Aarhus)
 3. Anders Lilliendal (København)
 4. Jeppe Aaskov Pallesen (Aarhus)
 5. Mikkel Skovgaard (Aarhus Junior)
 6. Kasper Linde (Odense)
 7. Jakob Albertsen (Aarhus Junior)
 8. Mark Frederiksen (København)

Omgang på tid

 1. Lasse Norman Hansen (Odense), 18,717 sekund
 2. Nicklas O. Pedersen (Aarhus), 20,243 sekund
 3. Martin Frank (København), 21,609 sekund
 4. Svend Helleshøj Buch (Aarhus Junior), 21,656 sekund

2.000 meter Australsk Forfølgelsesløb

 1. Johan Tiedemann Langballe (Aarhus Junior)
 2. Morten Høgh Abel Jensen (Aarhus)
 3. Anders Fynbo (København)
 4. Nicolai Just (Odense)

3.000 meter Holdforfølgelsesløb

 1. Aarhus, 3.36,910
 2. Odense, 3.37,700
 3. Aarhus Junior, 3.46,730
 4. København, 3.51,270

Samlet Stilling inden pointløbet

 1. Aarhus, 32 point
 2. Odense, 24 point
 3. Aarhus Junior, 18 point
 4. København, 14 point

Point scoret i pointløbet

 1. Odense, 33 point
 2. Aarhus, 23 point
 3. Aarhus Junior, 8 point
 4. København, 2 point

Slut Resultat

 1. Odense, 57 point
 2. Aarhus, 55 point
 3. Aarhus Junior, 26 point
 4. København, 16 point