Aaskov Pallesen vandt Jørgen Leths Æresløb

Jørgen Leths Æresløb 2019

Aarhus Cyklebane skød festugen i gang og sæsonen af med et brag, da den 8. udgave af Jørgen Leths Æresløb blev afviklet fredag aften.

Publikum var denne sensommeraften strømmet til Aarhus Cyklebane, for at hilse på bysbarnet Jørgen Leth og se de spektakulære Derny maskiner. Årets udgave af Jørgen Leths Æresløb blev netop kørt som et Derny Grand Prix, og er altid et kæmpe publikums hit. Denne aften var ingen undtagelse, og efter 6 indledende heats, havde de fem bedste ryttere fundet vej til finalen.

De to forhåndsfavoritter, Marc Hester og Jeppe Aaskov Pallesen, havde uden problemer kørt sig i finalen, med hver to sejre og en andenplads i deres indledende heats, hvor vi allerede i aftenens 3. heat fik den første forsmag på en favorit kamp, da Marc Hester efter en intens kamp slog Aaskov Pallesen i deres direkte opgør. Kampen om finalens sidste 3 pladser blev en tæt og spændende kamp mellem en håndfuld af banens bedste ryttere. Årets rytter, Jakob Frandsen, sikrede sig uden besvær en plads i finalen, som kom i hus ved blandt andet at vinde aftenens 4. heat. Aftenens store overraskelse kom fra den unge U19 rytter, Ruben Zilas Larsen, der imponerede alt og alle ved at tage den samlede 3. plads i kvalifikationen efter Hester og Aaskov Pallesen. Den kom i hus ved at vinde heat 1, netop foran Hester, og dernæst tog andenpladsen i heat 4 og 6. Stærkt kørt af den unge rytter, der gik til finalen med et håb om en podieplads. Sidste mand i finalen, Rasmus Søgaard, sikrede sig sin plads i 6. og sidste heat, ved i sin direkte duel af besejre Aske Vorre. De to havde hele aftenen kæmpet om den sidste plads i top 5, og da Søgaard stak af tidligt i det afsluttende heat, kunne Vorre lige akkurat ikke nå op til den alsidige Søgaard.

 Jørgen Leths Æresløb Finalen

Finalen blev indledt som en taktisk affære, hvor rytterne og deres pacere så hinanden an. Hester og Pallesen, og holdt sig tilbage i feltet og lignede nogle der lurede på hinanden. Det gav plads til Frandsen, Søgaard og Zilas Larsen, der alle kæmpede om at tage fronten og en tidlig føring i løbet. Men ingen kunne slippe afgørende fri, og vi skulle helt hen til midt i finalen før det afgørende angreb blev sat ind. Med præcis 15 omgange igen lagde Marc Hester, pacet af Michel Rasmussen, afstand til de øvrige og angreb oppe langs barrieren med dobbelt fart. Hester fik hurtigt slået et stort hul, og det lignede en afgørelse. Aaskov Pallesen var sen til at reagere, og skulle gå dybt for at følge sin pacer, den tidligere europamester René Dupont, i jagten på Hester. Langsomt men sikkert åd Aaskov Pallesen sig ind på Hester og med 3 omgange igen var der atter kontakt mellem de to. Aaskov Pallesen forsøgte med et hurtigt angreb, som Hester sikkert afviste. Da klokken ringede for sidste omgang animerede Dupont Aaskov Pallesen til et sidste angreb for sejren. Med 70 km/t pressede Aaskov Pallesen de sidste kræfter ud i pedalerne, og da de to kom ud af sidste sving var der ingen tvivl: Jeppe Aaskov Pallesen kunne lade sig hylde af stående ovationer fra de mange fremmødte tilskuere. Et fantastisk løb, der er flere blev kaldt årets løb på Aarhus Cyklebane, sluttede med sejr til den lokale Aaskov Pallesen fra Hadsten, der netop var vendt hjem Postnord Danmark Rundt med den samlede sejr for sit hold Coloquick, var flyvende her til aften. Marc Hester måtte nøjes med andenpladsen, mens Rasmus Søgaard tog sig af den sidste plads på podiet, efter en drabelig spurt over 3 omgange med Ruben Zilas Larsen.

Komplette resultater fra aftenens stævne kan hentes her: Komplette resultater