Birkemose sejrede i Asmussens Æresløb

Gunnar Asmussens Æresløb

Fynske Arne Birkemose skrev sig ind i historiebøgerne ved at tage sejren i den niende udgave af Gunnar Asmussens Æresløb.

Årets udgave af Gunnar Asmussens Æresløb blev skudt i gang med at flot linjeløb over 15 omgange. Den lokale helt, og sidstes åres 2ér, Jakob Frandsen, stak halvejs gennem løbet og holdt den jagtende gruppe stangen. I det taktiske spil bag ved Frandsen, slap endnu en af de lokale helte, Nikolaj Duffy Elbyhoej, væk og tog af andenpladsen foran de to udlandsproffer Arne Birkemose og Anders Fynbo.

Der blev vendt op og ned på den samlede stilling, da Hernings Mathias Møller Jørgensen sejrede i scratchløbet over 1 omgang og 33 meter, foran Frederik Bjørn Sørensen og Ruben Zilas Larsen. Det blev ikke til mange matchpoint for de tunge ryttere da Frandsen, Fynbo og Birkemose sluttede hhv. 5, 7 og 11.

Arne Birkemose kørte sig tilbage i førersædet da han vandt den længste omgang foran veteranen Michael Berling og Ruben Zilas Larsen.

Anders Fynbo vandt det afsluttende udskilningsløb foran Arne Birkemose, som sikrede sig den samlede sejr. Desværre var sejren ikke nok for Fynbo til at køre sig på podiet, da Frederik Bjørn Sørensen og Jakob Frandsen med hhv. 3. og 4. pladsen lige akkurat sikrede sig matchpoint nok til at holde Fynbo bag sig. Dermed kunne Arne Birkemose skrive sig ind i historiebøgerne som vinder af Gunnar Asmussens Æresløb. Fremtidens mand, Frederik Bjørn Sørensen sluttede på andenpladsen foran lokalmatadoren Jakob Frandsen og med Arne Birkemose på fjerdepladsen.

Parløb

Efter en række angreb tidligt i løbet lykkedes det Jakob Frandsen/Noah Wulff at slippe væk. Det lignede flere gange at feltet ville trække de parret ind igen, men efter en lang fight holdt det lokale par de øvrige bag sig, og til sidst måtte feltet opgive af hente det velkørende par, hvor den helt unge Noah Wulff imponerede de fremmødte tilskuere. 

Komplette resultater: Gunnar Asmussens Æresløb 2019