Bliver det dansk i Bremen?

Bremen 6-dagsløb

Favoritterne i par nr. 2 Christian Grasmann og Kenny de Ketele, er i spidsen forud for den afsluttende aften i Bremen, men danskerne presser på i kampen for den samlede sejr.

Den tyske parløbsmester, Christian Grasmann står til at vinde sit første 6-dagsløb sammen med sin belgiske makker, den tidligere verdens- og europamestre Kenny de Ketele. De to har kørt stærkt hele ugen, og selv med skiftende føringer har de været de stærkeste i de hårde jagter.

Lige bag det førende par står to danskere klar til at slå til. Kun en omgang efter er en yderst velkørende Jesper Mørkøv med den franske verdensmester, Morgan Kneisky på løbets anden plads. De to sluttede på løbets anden plads i fjor, og Jesper der endnu har sin første 6-dags sejr til gode, er helt sikkert på udgik efter revanche. Det ser også fordelagtigt ud for Mørkøv / Kneisky, i det de med stor sandsynlighed henter en bonus omgang i løbet af aftenen, og dermed vil de overtage føringen i løbet inden finalen.

Yderligere en omgang efter finder vi de forsvarende mestre fra 2015 og kommende par nr. 7 i København, Alex Rasmussen / Marcel Kalz. Det må nok siges at Kalz er kommet efter det i forhold til en skidt præmiere i Ballerup 30. december. Parret er kun 2 omgange efter de førende, men er på 299 point og når dermed med sikkerhed en bonus omgang inden finalen, hvilket vil bringe dem indenfor en omgang af den samlede sejr.

På løbets 4. plads er Seabastian Mora Vedri / Yoeri Havik ligeledes 2 omgange efter de førende. Til gengæld er parret langt efter de øvrige på point, så skal de tage den samlede sejr, skal de ud og hente minimum 3 omgange på de øvrige par, hvilket virker højst usansynligt i det skrappe selskab.

Hvem der løber med den endelige sejr, tør vi slet ikke spå om. En ting er dog sikkert, det bliver spændende og vi har hele to danske ryttere med i kampen om den samlede sejr i aften. Programmet starter kl. 19.00 og vi kan forvente at have en endelig vinder kl. 23.30.

Samlet stilling efter 5 døgn:

 1. Par nr. 2: Christian Grasmann (Tyskland) / Kenny de Ketele (Belgien), 217 point
 2. Par nr. 1: Morgan Kneisky (Frankrig) / Jesper Mørkøv (Danmark), + 1 omg., 264 point
 3. Par nr. 9: Alex Rasmussen (Danmark) / Marcel Kalz (Tyskland), + 2 omg., 299 point
 4. Par nr. 12: Sebastian Mora Vedri (Spanien) / Yoeri Havik (Holland), + 2 omg., 226 point
 5. Par nr. 3: Wim Stroetinga (Holland) / Andreas Müller (Østrig), + 11 omg., 117 point
 6. Par nr. 5: David Muntaner (Spanien) / Nico Hesslich (Tyskland), + 18 omg., 226 point
 7. Par nr. 11: Achim Burkart (Tyskland) / Melvin van Zijl (Holland), + 22 omg., 118 point
 8. Par nr. 4: Sebastian Wotschke (Tyskland) / Jan-Andre Freuler (Schweiz), + 25 omg., 137 point
 9. Par nr. 8: Hans Pirius (Tyskland) / Andreas Graf (Østrig), + 25 omg., 84 point
 10. Par nr. 10: Moreno de Pauw (Belgien) / Lucas Liss (Tyskland), + 30 omg., 134 point
 11. Par nr. 6: Martin Blaha (Tjekkiet) / Jan Kraus (Tjekkiet), + 32 omg., 60 point
 12. Par nr. 7: Marcel Barth (Tyskland) / Alois Kankovsky (Tjekkiet), + 46 omg., 46 point
foto: Bremen 6-days
foto: Bremen 6-days