Bremen 6-dagsløb

Tirsdag aften sluttede 6-løbet i Rotterdam med spansk sejr, og allerede i aften går det løs på ny når rytterne går på den 166,67 meter korte bane i den nordtyske by Bremen.

Løbet i Bremen har altid været meget mere end “bare” cykelløb, og årets udgave, der er den 53. udgave i rækken, er ingen undtagelse. I forbindelse med selve cykelløbet, er der underholdning i hele 3 tilstødende haller samt en hal kun til VIP besøgende. Mange af de besøgene kommer slet ikke til Bremen for, at se cykelløbet i OVB-Arena, men bare for at daltage i hvad der er Nordtysklands største folkefest. Aarhus Cyklebane kan varmt anbefale et besøg ved Bremens 6-dags, hvor kun 4 danskere tidligere har vundet. Palle Lykke i 1965, Jens Veggerby og Jimmi Madsen i 1998 og Alex Rasmussen i fjor.

Tirsdag aften vandt de spanske europamestre, Albert Torres og Sebastian Mora Vedri, løbet i Rotterdam. I aften er det kun Mora Vedri som er at finde på startlisten. Sammen med hollandske Yoeri Havik, som blev nr. 3 i Rotterdam, er de et af mange par med muligheden for at vinde i Bremen. Men Bremen kommer til at blive et helt anderledes løb end de øvrige på kalenderen. Rytterne er blevet blandet godt og grundigt, og ingen af de sædvandlige par er at finde blandt de 12 startende par. Blandt de øvrige favoritter finder man:

Par nr. 1

Et par som kunne gå hen og løbe med sejren, er sidste års nr. 2, med den franske verdensmester, Morgan Kneisky og den tidligere danske europamester i derny, Jesper Mørkøv. I fjor blev de slået af det kommende par nr. 7, men begge ryttere har vist god form på det seneste. Kneisky sluttede på 2. pladsen i Rotterdam, mens Mørkøv så podiet forsvinde i sidste jagt i samme løb, så de kommer helt sikkert til Bremen for at vinde.

Par nr. 2

Kneiskys makker i Rotterdam, var tyske Christian Grasmann. Grasmann er i noget der ligner hans bedste form nogensinde, som man bl.a. kunne se i Ballerup mellem jul og nytår. Sammen med belgiske Kenny de Ketele, har Grasmann en makker som han kan gå hen at vinde med i Bremen. De Ketele er den mest komplette 6 dagsrytter i øjeblikket, og vandt tidligere i år i London, men snublede i Rottedam hvor det kun blev til en 5. plads. Par nr. 2 er måske de største favoritter til den samlede sejr i Bremen.

Par nr. 3

Wim Stroetinga startede finalen i Rotterdam på første pladsen, men faldt tilbage som nr. 6. I fjor sluttede Stroetinga som nr. 3 i Bremen. I år kører han med feltets mest rutinerede rytter, østrigske Andreas Müller. Müller er tidligere europamester i parløb, men kørte ikke i Rotterdam, så hans form er svær at vurdere i forhold til de øvrige ryttere. Hvorvidt par nr. 3 kommer til at kæmpe med i toppen er uvist, men de kan ikke afskrives inden start.

Par nr. 9 (Par nr. 7)

Det er allerede offentliggjort, at Alex Rasmussen og Marcel Kalz kører som par nr. 7 ved det Københavnske 6-dagsløb. Sidste år var de klart de bedste i Bremen, scorede flest point og vandt stadig med en omgang. Som forsvarende vindere må man anse Rasmussen / Kalz blandt favoritterne i Bremen, men Kalz’ form har i ikke været den bedste denne vinter. I Gent gjorde han ikke meget væsen af sig, og som par nr. 7 i Ballerup fik Kalz en regulær afklapsning. Selvom Kalz ikke var med fremme i kampen om sejren i Rotterdam, viste han stadig sin styrke i tidskørslerne hvor han bl.a. satte banerekord. Men om det er nok til at være med fremme i Bremen må vise sig.

Par nr. 10

Et ungt par bestående af belgiske Moreno de Pauw og den tyske scratch verdensmester, Lucas Liss, bliver spændende at følge. De Pauw vandt i London og har været den hurtigste rytter på vinterbanen denne vinter. Sammen med det næste store navn i tysk banecykling kan de sagtens skabe noget ravage i løbet af de næste 6 dage. Men hvorvidt de unge ryttere kan udfordre de mere rutinerede og løbe med den endelige sejr får vi at se på tirsdag.

Løbet i Bremen starter i aften 21.30 og slutter tirsdag kort før midnat.

Startliste:

 • Par nr. 1: Morgan Kneisky (Frankrig) / Jesper Mørkøv (Danmark)
 • Par nr. 2: Christian Grasmann (Tyskland) / Kenny de Ketele (Belgien)
 • Par nr. 3: Wim Stroetinga (Holland) / Andreas Müller (Østrig)
 • Par nr. 4: Sebastian Wotschke (Tyskland) / Jan-Andre Freuler (Schweiz)
 • Par nr. 5: David Muntaner (Spanien) / Nico Hesslich (Tyskland)
 • Par nr. 6: Martin Blaha (Tjekkiet) / Jan Kraus (Tjekkiet)
 • Par nr. 7: Marcel Barth (Tyskland) / Alois Kankovsky (Tjekkiet)
 • Par nr. 8: Hans Pirius (Tyskland) / Andreas Graf (Østrig)
 • Par nr. 9: Alex Rasmussen (Danmark) / Marcel Kalz (Tyskland)
 • Par nr. 10: Moreno de Pauw (Belgien) / Lucas Liss (Tyskland)
 • Par nr. 11: Achim Burkart (Tyskland) / Melvin van Zijl (Holland)
 • Par nr. 12: Sebastian Mora Vedri (Spanien) / Yoeri Havik (Holland)

 

9cc94c6f84
Sidste års vindere, Marcel Kalz og Alex Rasmussen.

 

UIV Talents Cup

Sidste sæsons vindere af den samlede UIV Talents Cup, Simon Bigum og Elias Helleskov Busk, vandt netop løbet i Bremen i fjor. I tirsdag sluttede de på 3. pladsen i Rotterdam og allerede fra i aften af har de mulighed for revanche. På ny skal de op i mod de stærke belgierne; Matthias van Beethoven / Killian Michiels og Lorenzo Blomme & Bryan Boussaer, som hhv. sluttede 1 og 4 i Rotterdam. Af de i alt 12 par til start i Rotterdam, er også Mathias Lindberg / Christian Nykvist Larsen til start. Mathias Lindberg sluttede på 2. pladsen i Bremen sidste år sammen med tjekkiske Dennis Rugovac, der i år kører sammen med schweiziske Silvan Dieterich.

Startliste:

 • Par nr. 1: Philémon Marcel Millet (Frankrig) / Joseph Berlin-Semon (Frankrig)
 • Par nr. 2: Mark Downey (Irland) / Fintan Ryan (Irland)
 • Par nr. 3: Moritz Augenstein (Tyskland) / Tim Auer (Tyskland)
 • Par nr. 4: Matthias van Beethoven (Belgien) / Killian Michiels (Belgien)
 • Par nr. 5: Lorenzo Blomme (Belgien) / Bryan Boussaer (Belgien)
 • Par nr. 6: Konrad Geßner (Tyskland) / Robert Jägeler (Tyskland)
 • Par nr. 7: Moritz Malcharek (Tyskland) / Erik Schubert (Tyskland)
 • Par nr. 8: Max Sommerfeld (Tyskland) / Sebastian Schmiedel (Tyskland)
 • Par nr. 9: Jasper Frahm (Tyskland) / Marcel Franz (Tyskland)
 • Par nr. 10: Mathias Lindberg (Danmark) / Christian Nykvist Larsen (Danmark)
 • Par nr. 11: Silvan Dieterich (Schweiz) / Denis Rugovac (Tjekkiet)
 • Par nr. 12: Simon Bigum (Danmark) / Elias Helleskov Busk (Danmark)