Bykampen 2018 – Information

Den prestigefyldte By-Kamps pokal er på spil fredag aften, når Aarhus Cyklebane byder indenfor til By Kamp mellem Aarhus, Odder, Vejle og København.

Det er kun anden gang at Aarhus Cyklebane i moderne tid byder indenfor til By-Kamp. Eftersom regnen i fjor ødelagde årets by kamp, skal vi tilbage til 2016 hvor Odense sejrede over Aarhus. 2016 var et løb der ikke skortede på spænding og flotte cykelløb, og til tider mindede om de store by kamps matcher i 40’erne og 50’erne hvor det lokale hold bl.a. talte stjerner som Børge Gissel, Jens Aage Nielsen, Børge Mortensen, Jens Juul Eriksen, Ejvind og Olaf Holmstrup. 

I år var der lagt op til revanche ovenpå det knebene nederlag til Odense tilbage i 2016. Men eftersom Odense ikke har kunnet samle hold, må Aarhus have revanchen til gode. Aarhus kommer næppe til at mangle modstand, eftersom Vejle har sendt et stærkt hold, med Team ColoQuicks Daniel Bligaard Lyhne i spidsen, og så virker det Københavnske hold skræmmende med professionelle Marc Hester som spydspids.

I følge den sportslige leder på Aarhus Cyklebane, Michael Berling, er de lokale rytterne klar og opsat på at gå efter sejren: “Rytterne har ikke glemt nederlaget til Odense, og de havde set frem til at give fynboerne en ordentlig omgang. Men nu hedder det i stedet Odder, Vejle og København, hvor særligt sidstnævnte virker skræmmende. København stiller med Anders Fynbo, Nichlas Eberhardt og Marc Hester, ryttere der alle dage har givet vores ryttere kvaler når løbene har spidset til. Selvom vores drenge er god form, går de ind til årets By-Kamp med stor respekt for vores gæster og konkurrenter

De tre ryttere der i år skal repræsentere Aarhus er: Nils Lau Nyborg Broge, Rasmus Søgaard og Jeppe Aaskov Pallesen. Første start går kl. 18.00 og omkring kl. 19.30 forventes det, at der faldet en afgørelse i årets By-Kamp, inden aftenens afsluttes med parløb over 50 omgange, komplet program kan hentes her Program By-Kamp.