Daniel Hartvig bedst i 2015

Sæsonen 2015

Præcis som formanden tidligere berettede her på siden, fik 2015 sæsonen endnu et løft i forhold til 2014. Højer tilskuere tal, spændende cykelløb af høj sportslig kvalitet, samt rigtigt mange ryttere i alle aldre prægede året på Aarhus Cyklebane.

Bedste Senior

Bedst af alle var den københavnske førsteårs senior, Daniel Hartvig, som sluttede sæsonen på 45 point. Daniel har gennem året været en fast del af danske banelandshold i kampen for OL kvalifikation, og har blandt andet vundet EM bronze i 4.000 meter holdløb. På Aarhus Cyklebane viste Daniel sine store kvaliteter og alsidighed ved flere lejligheder. Nævneværdige resultater er blandt andet sejren i årets åbningsløb, den samlede sejr i ny-klassikeren, Niels Fredborgs Æresløb, 2. pladsen i Gunnar Asmussens Æresløb, samt sejren i det afsluttende parløb ved Gunnar Asmussens Æresløb. “Det viser selvfølgelig noget om kvaliteten af vores løb, når en rytter som Daniel Hartvig slutter som årets bedste. Daniel er allerede i en alder af 19 år, en fast del af det danske 4.000 meter hold, der til sommer med stor sandsynlighed skal dyste ved de Olympiske leje. På Aarhus Cyklebane har vi haft flere gode ryttere på banen i 2015, og det er glædeligt at se dem komme tilbage igen og igen“, beretter formand Johannes Ollerup Sall.

Kigger man videre ned af årets præmieliste finder man kun ét point efter det danske sprint es, William Rimkratt-Milkowski, der fornyeligt vandt det danske mesterskab i sprint. Johannes Ollerup Sall: “William er en klassisk sprinter, og på trods af at han kommer fra den anden side af bæltet, så har det århusianske publikum taget ham til sig som en publikums favorit. Vi glæder os meget til at se William tilbage på cyklebanen i 2016“.

For at finde årets bedste lokale rytter, skal man ned på 5. pladsen. Jens Frederik Hesse Thomsen har leveret stabilt gennem hele sæsonen, og har dermed skrabet point nok sammen til at slutte foran de på papiret stærkere Nicklas O. Pedersen, Morten Høgh Abel Jensen, Michael Berling og Jakob Frandsen. Johannes Ollerup Sall: “At vi skal ned som nr. 5, for at finde den bedste Aarhus rytter, er et tegn på at københavnerne og fynboerne er kommet meget på Aarhus Cyklebane i år, som vi er meget glade for. Jeg har tidligere været inden på, at der er sket utroligt meget med kvaliteten af vore lokale rytter gennem de seneste år. Havde vi ikke måtte skyde Jørgen Leths Æresløb af pga. regn, så tror jeg at Morten Abel og Nicklas (red. O. Pedersen) havde kæmpet om sejren, selvom vi havde udenlandsk deltagelse. Jeg forventer mig endnu mere af vores egne ryttere i 2016“.

Øvrige klasser

Ud af i alt 27 registrerede junior ryttere var lokale Mikkel Skovgaard, blandt andet via en DM bronze i scratchløbet, sæsonens bedst rytter. Mikkel sluttede klart foran den stærke Julius Johansen, og den dobbelt junior Danmarks mester, Johan Tiedemann Langballe. “Mikkel er dygtig cykelrytter, med en god forståelse og aggressiv kørestil. Men da han stadig er U17 rytter i 2016, går der nok lige et par år før vi ser ham vinde løb i senior klassen. Hvad der lover godt for fremtiden, er en lang række af lokale U17 og U19 ryttere som er fast del af træningen og løbene.”

Dame klassen blev en duel mellem de to fynboer, Anika Rasmussen og Louise Norman Hansen. Her var Anika akkurat bedre end Louise, med den mange dobbelte norske mester, Anika Yvonne Stenberg som nr. 3 og de lokale Signe Suhr Mortensen og Julie Leth som hhv. 4  og 5.

I B&U klasserne var de lokale ryttere overlegne. Ruben Zilas Larsen var bedst i U15 foran Emil Roed fra Odense og Koldings Alexander Solgaard Nielsen. Frederik Bjørn Sørensen var aldeles suveræn i U13 klassen, hvor Mads Nadhazi Almstrup og Claudia Mygdam, begge Aarhus, sluttede 2 og 3. I U11 var de tre Aarhus ryttere; Noah Wulff, Astrid Marie Bjørn Sørensen og Magnus Obitsø Forsberg bedst, i en klasse med udenlandsk islæt i form af Merijn de Clerq fra Belgien.

Anders Dybro var særdeles suveræn i motions klassen. Anders vandt stort set alle løb, og det lykkedes først årets nr. 3 Martin Thusgaard at tage sejren fra Anders i årets sidste løb. Tidligere landevejs professionelle ryttere, Daniel Vestergaard Andersen og Dennis Rasmussen, var spændende islæt og et ekstra krydderi i motions klassen. De to tidligere stjerner sluttede året som hhv. 2’er og 10’er.

Komplet oversigt over 2015 sæsonen kan findes her. Udsnit af billeder fra sæsonen 2015 kan ses nedenfor:

Mads Rydicher og Daniel Hartvig fra Niels Fredborgs Æresløb foto: BS Media & Sports
Københavnsk deltagelse ved Mads Rydicher og Daniel Hartvig ved Niels Fredborgs Æresløb.
 Foto: BS Media & Sports

 

Julius Johansen vandt Gunnar Asmussens Æresløb foran Daniel Hartvig og Matias Greve. foto: Lone og Mogens Jørgensen
Den senere danske senior mester på 4.000 indv., Julius Johansen vandt Gunnar Asmussens Æresløb foran Daniel Hartvig og fynske Matias Greve.
Foto: Lone og Mogens Jørgensen

 

William Rimkratt-MIlkowski Foto: BS Sports & Media
William Rimkratt-MIlkowski sejre suverænt ved Danmarks præmieren på “Den Længste Omgang”.
Foto: BS Sports & Media

 

Mikkel Skovgaard foto: Cykel Billeder - Jan Birke Lyngbye
Årets junior rytter: Mikkel Skovgaard fra Aarhus.
Foto: Cykel Billeder – Jan Birke Lyngbye

 

Louise Norman Hansen og Anika Rasmussen. foto: Lone og Mogens Jørgensen
Årets bedste dame ryttere: Louise Norman Hansen og Anika Rasmussen, begge fra Odense.
 Foto: Lone og Mogens Jørgensen

 

Foto: BS Sports & Media
De lokale drenge: Noah Wulff, Oscar Munk-Olsen og Lukas Lund Sørensen.Foto: BS Sports & Media

 

To lokale kometer: Nicklas O. Pedersen og Jakob Frandsen imponerede begge flere gange på cyklebanen. foto: Ole Tolbøl
To lokale kometer: Nicklas O. Pedersen og Jakob Frandsen imponerede begge flere gange på cyklebanen.
Foto: Ole Tolbøl

 

DM på 1.000 meter for Junior: D.C.R. Ballerup tog guld, sølv og bronze ved Frederik Rodenberg Madsen, Timothy Berthol Hansen og Tim Vang Cronquist. foto: Jens Berthol Hansen
DM på 1.000 meter for Junior: D.C.R. Ballerup tog guld, sølv og bronze ved Frederik Rodenberg Madsen, Timothy Berthol Hansen og Tim Vang Cronquist.
Foto: Jens Berthol Hansen

 

Årets bedste Aarhus rytter blev Jens Frederik Hesse Thomsen. Foto: Toke Hage
Årets bedste Aarhus rytter blev Jens Frederik Hesse Thomsen.
Foto: Toke Hage

 

Aarhus' egen Johan Tiedemann Langballe blev dobbelt Dansk Mester på Aarhus Cyklebane i 2015. foto: Uggi Kaldan
Aarhus’ egen Johan Tiedemann Langballe blev dobbelt Dansk Mester på Aarhus Cyklebane i 2015.
foto: Uggi Kaldan

 

Daniel Vestergaard på vej mod sejr i motions klassen. foto: Toke Hage
Daniel Vestergaard på vej mod heat sejr i motions klassen, men Anders Dybro kunne han ikke rører.
Foto: Uggi Kaldan

 

Kay Werners Mindeløb blev vundet af det dansk/hollandske par Rasmussen/Kos foran belgierne van Beethoven/Michiels og 7'erne Elleskov Busk/Frank.
Kay Werners Mindeløb blev vundet af det dansk/hollandske par Alex Rasmussen/Christian Kos foran belgierne Matthias van Beethoven/Killian Michiels og 7’erne Elias Elleskov Busk/Martin Frank.