Danske Mesterskaber

Danmarks Cykle Union har tildelt Aarhus Cyklebane de Danske Elite mesterskaber i omnium. Dermed skal den historiske velodrom i Havreballeskoven for første gang i historien lægge cement til de danske mesterskab i banecyklingens nye konge disciplin, omnium.

I 2016 kunne man for første gang i 12 år opleve et Danske Elite mesterskab på Aarhus Cyklebane, da DBC’ William Rimkratt-Milkowski sejrede i sprint foran Aarhus egen Morten Høgh Abel Jensen. Igen i år kan Aarhus Cyklebane byde sit publikum på endnu et dansk mesterskab for eliten, når de bedste damer og herre tirsdag d. 27. juni,  skal dyste om metal i omnium disciplinen. 

“Vi glæder os rigtigt meget til at huse de danske omniummesterskaber til juni” udtaler formand Johannes Ollerup Sall, der har en stor andel i arbejdet for at Aarhus får så stort et mesterskab til byen. “Publikum kan glæde sig til at se mange af rytterne fra det danske banelandshold, som de seneste år har hentet et hav af medaljer ved de Olympiske Lege, Verdensmesterskaber og Europamesterskaber. Vi kommer til at opleve et af de stærkeste felter på Aarhus Cyklebane nogensinde, hvilket vi er meget stolte af at kunne præsenterer. Personligt glæder jeg mig rigtigt meget til at se, hvordan vores lokale helte klare sig op mod det man må betegne som verdenseliten, som det danske banelandshold er. Det bliver spændende at følge ryttere som Nicklas O. Pedersen, der sidste år var banens bedste, Jakob Frandsen, Rasmus Søgaard, Mads Meyer og de helt unge Jeppe Aaskov Pallesen og Johan Tiedemann Langballe”.

Læs også Aarhus Stiftstidende interview med formand Johannes Ollerup Sall her. De danske omniummesterskaber afholdes som nævnt tirsdag d. 27. juni, med første start kl. 18.00. Foruden mesterskabs disciplinerne køres der også løb for alle øvrige klasser.