10816234_732332106853469_1155021970_n
Aarhus holdet fra venstre: Michael Berling, Johannes Ollerup Sall, Johan T. Langballe og Andreas Gylling.

Søndag d. 30. november hentede et rent Aarhus hold sølv ved danmarksmesterskaberne i 4.000 meter holdforfølgelsesløb på Odense Cyklebane. Men i fremtiden er drømmen rettet mod det øverste trin. Fremtiden ser lys ud, beretter de baneansvarlige.

For første gang siden 1989 kunne fire ryttere fra Aarhus hente medaljer til danmarksmesterskaberne i 4.000 meter holdforfølgelsesløb på banen. Det skete, da fire lokale ryttere fra CK Aarhus i søndags hentede et sæt fornemme sølvmedaljer til finalen på Odense Cyklebane.

Holdet var anført af 32-årige Michael Berling, tidligere professionel i Danmark og udland, som tre gange tidligere har vundet guld i disciplinen, ellers var holdet ungt. 25-årige Johannes Ollerup Sall, 19-årige Andreas Holm Gylling, og den blot 15-årige Johan Tiedemann Langballe, bestred nemlig de resterende tre pladser.

I den indledende tidskørsel kørte holdet en flot tid på 4.42,29, hvilket var næstbedst efter topfavoritterne fra Team Vivelo-IBT Isolering. De to teams mødte derfor hinanden i finalen, og selvom Aarhus-holdet her var klart overmatchet, var der stor tilfredshed efterfølgende:

– Vi havde håbet på, at kunne køre med om medaljerne. Men at tage sølv med så ungt et hold er helt fantastisk. Især Andreas Holm Gylling leverede et enormt stykke arbejde, og han er en stor årsag til, at vi i dag står med en flot sølvmedalje om halsen, forklarer Johannes Ollerup Sall, der udover at være en del af medaljetagerne til dagligt er banechef på den lokale velodrome, Aarhus Cyklebane.

Fremtiden er lys: Cykle Klubben Aarhus træner i sommerhalvåret på Aarhus Cyklebane, og her har klubbens trænere oplevet et ”boom” i antallet af deltagere. Man tror derfor, at de flotte sølvmedaljer kan veksles til guld i fremtiden:

– Vi har på Aarhus Cyklebane, og i sær i CK Aarhus-regi, oplevet et boom af aktive de senere år. Det er klart også en del af grundlaget for, at vi kan stille med så konkurrencedygtigt et hold, der kan hente medaljer. Det er noget vi vil bygge videre på i de kommende år, og et mål på sigter helt klart, at skabe et guldhold med fire Aarhus-drenge, forklarer Michael Berling, rytter på sølvholdet og sportschef på Aarhus Cyklebane, inden han fortsætter:

– Vi har mange gode U19-ryttere og U17-ryttere på vej. Det tegner godt for århusiansk cykelsport.

Den betragtning er Johannes Ollerup Sall enig i. Også han ser en positiv kurve i, og omkring klubben:

– Der er sket en stor udvikling i klubben de senere år. Udover den danske U23-danmarksmesteren, Emil Bækhøj, som inden sæsonen skiftede CK Aarhus’ elitehold ud med en semiprofessionel tilværelse på Riwal-Platform Cycling Team, har vi også en række nye talenter på vej. Det er især afspejlet i Andreas, der fra næste sæson også skal køre continental-niveau, og Johan, der blot er førsteårs U17-rytter, afslutter banechefen.