Ellen Klinge, Julie Leth og Matias Malmberg napper DM titlerne

Efter regnvejrsaflysninger af årets to første stævner kunne det cykelglade Aarhusianske publikum endelig overvære årets første cykelløb på Aarhus Cyklebane. Også selvom der spredte sig dystre miner kort efter start, da DM i udskilningsløb for Damer måtte udskydes da en byge pludselig fandt vej til Aarhus Cyklebane. Men på magisk vis drev bygen over, nærmest inden den var kommet i gang, og løbet kunne gennemføres efter blot få minutters forsinkelse.

I dameklassen var der på forhånd lagt op til en tæt dyst mellem de to landsholdsryttere Julie Norman Leth, og Ellen Hjøllund Klinge. I både udskilningsløbet og linjeløbet beviste Ellen at hun er landets måske hurtigste banerytter på stregen, da hun sikrede sig titlen som dansk mester i begge discipliner. Også i det afsluttende pointløb viste Ellen Klinge prøver på sin hurtighed og sikrede sig maksimal pointhøst i de første spurter. Men med taktisk overblik, og fantastisk udholdenhed, satte Julie Norman Leth et angreb ind på det helt rigtige tidspunkt. Og efter mere end 30 omgange alene i front kunne Julie Norman Leth lade sig hylde som danmarksmester i pointløb, og det oven i købet på hjemmebane.

I herreklassen var der også to forhåndsfavoritter, nemlig Matias Gunnar Malmberg og Rasmus Bøgh Wallin. Her var førstnævnte flyvende hele aftenen igennem, og kunne dermed nappe et decideret DM-hattrick, med sejr i både pointløg, udskilningsløb og linjeløb. Ligeså suveræn Matias Malmberg var på førstepladsen, ligeså suveræn var Rasmus Bøgh Wallin på podiets næste trin, og han kunne dermed rejse hjem med tre sølvmedaljer om halsen. Bronzemedaljen i pointløbet tog Ruben Zilas Larsen sig af, mens Nils Lau Nyborg Broge vandt bronze i både udskilningsløb og linjeløb.

Forude danmarksmesterskaberne blev der også kørt cykelløb for andre klasser.

I børneklassen havde Theodor Bressel Jensen debut på Aarhus Cyklebane, og viste med det samme gode takter med en sejr i udskilningsløbet. Desværre betød et styrt i linjeløbet at to ryttere måtte en tur med ambulance. Begge er dog sluppet billigt, det voldsomme styrt taget i betragtning, men det var under alle omstændigheder en stor forskrækkelse for de tilstedeværende tilskuere, og kammerater. Aarhus Cyklebane ønsker både Theodor og Tobias god bedring, og vi glæder os til at se jer på banen igen!

I ungdomsklassen var det Jens Christian Schmidt fra Randers Cykelklub af 1910 som var den stærkeste. Med tre sejre ud af tre mulige må det siges at være en tilfredsstillende aften for den bomstyrke kronjyde.

i Senior B klassen skulle de tre klubkammerater Kasper Solsbæk, Nikolaj Solsbæk, Albert Lundgren og Odder rytteren Marcus Halle forsøge at give deres træner Johan Tiedemann Langballe baghjul. Det lykkedes for henholdsvis Kasper Solsbæk i henholdsvis Spurtløbet og Linjeløbet, mens Albert Lundgren tog sig af sejren i udskilningsløbet.

Til gengæld tog drengenes træner Johan Tiedemann Langballe revanche i favoritdisciplinen Longest Lap, som kørtes med deltagelse af både Børn, Ungdom og Senior B rytterne.

De komplette resultater for løbet kan findes her: Resultater