Europamesterskaber Berlin

De tyske værter sluttede EM med to guld, mens Danmark hentede mesterskabernes femte medalje da det blev til sølv i herrernes parløb.

Parløb Damer

Efter to guld til danske Trine Schmidt de seneste to dage, var forventninger skruet i vejret til det danske dame par inden søndagens parløb. Men selvom Danmark stillede med to særdeles kompetente ryttere, så er erfaring i parløb ikke noget der lige hænger på træerne hos de danske kvinder. De to rytteres styrkede bar dem langt hen i løbet, hvor de længe var med i kampen om guldet. Men halvvejs trak briterne en anelse fra og det lignede en kamp mellem Danmark, Holland og Italien om de nederste to trin. Men da Irland tog en omgang alene, kørte de sig op på første pladsen, en placering de holdt frem til sidste spurt. Briterne viste sig som de stærkeste da de sejrede foran Holland, Danmark og Italien. Desværre for Danmark skulle Trine Schmidt havde været forbi Kirstin Wild for at have sikret dansk medalje, men da det ikke lykkedes måtte danskerne tage til takke med den utaknemlige fjerdeplads.

Selvom forventningerne måske var til mere, er en fjerdeplads godkendt set i det større billede. De to ryttere havde inden EM kun kørt et enkelt parløb sammen, og der mulighed for forbedringer i forhold til timing og flere af de tekniske elementer. Ovenpå Trines flotte EM, blegner en dagens parløb en smule. Men set i forhold til fremtiden og mulighederne for OL i Tokyo, har Danmark to stærke ryttere der kan være med i kampen om medaljerne. For både Storbritannien, Holland og Italien stillede med deres stærkeste ryttere, og det var reelt set kun de belgiske verdensmestre og af naturlige årsager Australien, som manglede ved dagens konkurrence.

Parløb Mænd

Danske Niklas Larsen og Casper P. Pedersen afsluttede den danske deltagelse ved dette års EM, med en fornem sølvmedalje. De to danskere lagde roligt fra start, og lignede halvvejs gennem løbet ikke medalje vinder. Polen havde lagt sig i spidsen oven på en vunden omgang, foran Frankrig, Schweiz og de forsvarende mestre fra Spanien. Men med 1/3 tilbage af løbet angreb danskerne og sejrede i spurt nr. 14 og 15, og efter små 30 omgange nåede det danske par op til feltet og blev noteret 20 point for en vunden omgang. Dermed var det danske par a point med Frankrig og kun et fra Polen på første pladsen. Men da Frankrig vandt den tredje sidste spurt, smuttede de forbi polakkerne og lagde sig i spidsen. Danmark forsøgte at angribe, men selvom hverken Polen eller Frankrig lykkedes at score flere point, var tredjepladsen i sidste spurt lige akkurat ikke nok til at sikre sig guldet. Dermed sejrede Frankrig med ét point foran Danmark og med tre point til Polen på tredjepladsen. Med samtlige europæiske nationer i noget nær stærkeste opstilling i parløbet, må en dansk sølv på alle måder betegnes som et godkendt resultat.

Keirin Mænd

Efter at være blevet slået ud i kvartfinaler i sprint, lykkedes det den tyskemester, Maximilian Levy at tage revanche i keirin. Levy sejrede i dagens finale foran Shane Perkins, som de fleste forbinder med Australien, men nu stiller op for Rusland i kampen om at kvalificere sig til OL Tokyo. Andrii Vynokurov vandt bronze foran den tidligere mester Thomas Babek fra Tjekkiet.

Sprint Damer

Præcis som i lørdagens keirin, var der ingen der var i nærheden af at presse tyske Kristina Vogel. Vogel var klart hurtigste i kvalifikationen foran landsmandinden Pauline Grabosch, og kørte sig nemt hele vejen frem til finalen. Her stod Vogel over for den franske pige Mathilde Gros, der havde besejret Grabosch i tre afdelinger, men i finalen var der ingen ballade. Vogel sejrede sikkert i to afdelinger, og i kampen om bronzen sejrede Ruslands Daria Shmelevea i to afdelinger over den unge Grabosch.