Fantastisk sæsonafslutning

Fredag i Aarhus Festuge betyder som altid at der køres Jørgen Leths Æresløb på Aarhus Cyklebane, og i år var ingen undtagelse.

Tribunen var fyldt med tilskuere og sensommersolen havde fundet vej til Aarhus, fra en skyfri himmel.

I kongedisciplinen sprint var Danmarksmesteren Oskar Ulrik Winkler på forhånd blevet udset til at skulle kæmpe om sejren med den professionelle landevejsrytter Alexander Salby. De to satte da også hurtigste tid i kvalifikationen, og kunne efter en række flotte dyster møde hinanden i finalen. Her viste Oskar Ulrik Winkler at banesprint trods alt er en anden disciplin en spurterne på landevejen, og han kunne udnytte sin store erfaring til at nappe den endelige sejr. Tredjepladsen gik til Sebastian Nysted Munk Poulsen, som i bronze-finalen mødte Bo Sommer, som desværre måtte udgå grundet et alvorligt styrt i deres første heat.

Turneringstræet for sprint konkurrencen

I elite klassen blev der kørt fire forskellige individuelle discipliner med samlet start. Her var Mathias Møller Jørgensen den hurtigste mand på stregen i både linjeløbet og scratch med motorføring. I udskilningsløbet var den lokale stjerne Ruben Zilas Larsen den stærkeste, mens Jeppe Aaskov Pallesen satte alle konkurrenterne til vægs med en vunden omgang, og dermed en sejr, i robot-løbet.

Jeppe Aaskov Pallesen (Team ColoQuick) kører æresomgang efter sejren i robotløbet.

I B/U klassen blev rytterne inddelt i par, og konkurrerede parvis aftenen igennem. Der var absolut 6-dages-stemning over de yngste ryttere, som leverede smagsprøver på deres store talent. Der er ingen tvivl om at der gemmer sig nogle af fremtidens store stjerner blandt disse ryttere.

I sidste ende var par nummer 1, Kasper Solsbæk og Siri Hyldgaard, de stærkeste mens par nummer 3, Tobias Berling og Nikolai Solsbæk satte sig på andenpladsen. Til gengæld var der stor dramatik i afgørelsen af tredjepladsen, hvor kun et enkelt point udgjorde forskellen. Har var par nummer 4 bedst på stregen, og nappede derved den sidste plads på podiet.

Rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad Ahmad (R) uddeler præmier og tager del i champagnebadet.

Komplette resultater kan findes her