Favoritten Rimkratt-Milkowski ny Keirin mester – Sølv til Aarhus

Jørgen Leths Æresløb 2018

Efter 18 års pausen var keirin atter tilbage på DM programmet, og favoritten William Rimkratt-Milkowski indfriede forventningerne i en spændende og seværdig finale.

Sidst der blev kåret en Danmarksmester i Keirin, var helt tilbage i år 2000. Siden har keirin disciplinen levet om omtumlet tilværelse, først som en del af sprint omnium, og siden helt ude af programmet. Men nu er mesterskabet tilbage som officielt mesterskab, og hvilket et at komme i gang med igen.

Antallet af ryttere, var også så højt at de skulle igennem to halvfinaler for at finde de 6 ryttere, som skulle dyste om DM titlen. I første halvfinale viste Aarhus lokale hurtig mand, Rasmus Søgaard, hvorfor han skulle tages seriøst som outsider da han vandt med noget der lignede 50 meter ned til de to københavnere Joachim Ritter og Nicolai Luthmann, mens Martin Steffensen måtte se sig henvist til B-Finalen. I anden halvfinale gjorde alle tre københavnere rent bord, og Rasmus Nejrup, Tim Bendtsen og William Rimkratt-Milkowski cruisede videre til finalen foran Nikolaj Duffy Elbyhoej og Svend Helleshøj Buch.

I B-Finalen, slog fynske Martin Steffensen de to Aarhus ryttere, Nikolaj Duffy Elbyhoej og Svend Helleshøj Buch, og sikrede sig dermed 7. pladsen ved mesterskabet.

Finalen

Rasmus Søgaard vandt lodtrækning og skulle starte i første position, men Rasmus Nejrup lavede den hurtigste start og vandt dernyen straks fra start. Det taktiske spil og positions kampen tog til alt i mens dernyen øgede farten, og stemningen steg på lægterne. Da dernye slog væk med 2,5 omgang igen, steg opbakningen til den enelige Aarhus rytter i finalen. Det glade med “Søgaard, Søgaard, Søgaard” fra de hundredevis af tilskuere, som var mødt op på Aarhus Cyklebane den aften. 

Det var tydeligt at de 5 københavnerne havde respekt for den store jyde, og selvom ingen ville tage en for tidlig front var ingen interesseret i at lade Rasmus Søgaard køre sin lange spurt. Da klokken ringede for sidste omgang var det derimod Rasmus Nejrup, der åbnede ballet med en lang spurt. Søgaard havde taget Rimkratt-Milkowskis hjul, men sprint mesteren afventede og tvang Søgaard til at lave sit udspil med 180 meter igen. Selvom Søgaard nåede op på siden af Rimkratt-Milkowski i sidste sving, kunne han ikke nå fordi. På mållangsiden blev Nejrup passeret af de to, og på de sidste meter også Tim Bendtsen, der tog bronze.

Dermed kunne favoritten Rimkratt-Milkowski lade sig hylde på Aarhus Cyklebane af et publikum der var blevet forkælet med en spændende og meget seværdig DM Finalen i keirin. Det var også en glad Danmarksmester der gjorde status efter stævnet: “Jeg er glad for mine to titler i aften, det har været et rigtig godt arrangement. Først og fremmest på grund af de mange fremmødte og engagerede tilskuere, og det fine program. Holdsprinten endte med at blive en fest på grund af spændingen fra kvalheatet, og finalen i keirin blev klassecykelløb. Vejret startede med at være imod os, men herunder aftenen hvor vinden lagde sig, var det en fed oplevelse at køre på anlægget i kunstig belysning. Alt i alt et vellykket program og rigtig god initiativ fra arrangørerne side af. Jeg håber det bliver kutyme at man afholder DM i holdsprint og en fed disciplin som keirin, under disse forhold“.

Lokale Rasmus Søgaard kunne i løbet af aftenen tilføje 2 sølvmedaljer til sine bronze medaljer i sprint og holdløb: “William er rigtig stærk, og tidligere har jeg været langt fra ham. Men i dag følte jeg havde chancen og jeg gik efter guldet, men kom til at åbne en anelse for tidligt, og så bliver jeg med min manglende erfaring straffet af en dygtigere og mere rutineret rytter“. Mon ikke vi ser meget mere til Rasmus Søgaard i fremtiden.