Rotterdam 6-dagsløb

Der er spænding på før finalen, som i aften afslutter 6-dagsløbet i Rotterdam. Hele 6 par er stadig inde i kampen om den endelige sejr, heriblandt de danske mestre Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv.

Allerede første aften lagde de to hollændere Wim Stroetinga / Raymand Kreder sig i spidsen. Weekenden bød på skiftende føringer til belgierne Kenny de Ketele / Moreno de Pauw og det tysk/franske par med Christian Grasmann / Morgan Kneisky, men er de to hollændere tilbage i spindsen af løbet. De stærke hollændere begyndere mere og mere at ligne et vinder par. De er en omgang foran to par, og yderligere 2 omgange foran hele 3 par, men da de Stroetinga / Kreder kun mangler 11 point i at vinde en bonus omgang vil de komme yderligere foran inden finalen. En bonus omgang vil parret på anden pladsen dog også nå at hente inden finalen.

Det spanske par med Albert Torres / Sebastian Mora Vedri, lignede ellers et par som var blevet sat af i kampen om sejren. De var 2 omgange bagud henover weekenden, og længe nede på 6. pladsen, men de har ikke givet op og holdt sig til i top kampen. Hvilket betyder, at de to spanierne nu er et reelt bud på en vinder.

På løbet 3. plads finder vi de danske parløbs mestre, præcis som spanierne er de kun en omgang efter de førende. Men det virker straks noget mere vanskeligere for danskerne, da de mangler at score hele 38 point inden finale jagten for at blive tilskrevet en bonus omgang. Dermed skal Alex og Jesper reelt ud og hente 3 omgange i forhold til konkurrenterne, hvis de vil vinde løbet samlet.

En omgang bag det danske par, finder vi tre par: Belgierne Kenny de Ketele / Moreno de Pauw, hollænderne Niki Terpstra / Yoeri Havik og så Grasmann / Kneisky. Løbets nr. 5, terpstra / Havik kommer til at vinde yderligere en bonus omgang, og vil dermed smutte forbi danskerne på 3 pladsen, mens belgierne og Grasmann / Kneisky ikke når at score en bonus omgang, og dermed skal begge par ud og hente 3 omgange i jagten for at nå på omgangshøjde med de førende hollændere.

Omkring kl. 22.45 i aften ved vi hvem der ender med at løbe med den endelig sejr i Rotterdam. Indtil da bliver der helt sikkert kamp til stregen, og krig mellem hollænderne og de øvrige top par.

Stillingen inden sidste dag:

 1. Par nr. 7: Wim Stroetinga (Holland) / Raymond Kreder (Holland), 189 point
 2. Par nr. 6: Albert Torres (Spanien) / Sebastian Mora Vedri (Spanien), + 1 omg., 191 point
 3. Par nr. 5: Jesper Mørkøv (Danmark) / Alex Rasmussen (Danmark), + 1 omg., 162 point
 4. Par nr. 4: Kenny de Ketele (Belgien) / Moreno de Pauw (Belgien), + 2 omg., 202 point
 5. Par nr. 1: Niki Terpstra (Holland) / Yoeri Havik (Holland), + 2 omg., 185 point
 6. Par nr. 3: Morgan Kneisky (Frankrig) / Christian Grasmann (Tyskland), + 2 omg., 1oo point
 7. Par nr. 8: Markus Barry (Holland) / Jesper Asselman (Holland), + 5 omg., 84 point
 8. Par nr. 14: Sebastian Wotschke (Tyskland) / Hans Pirius), + 5 omg., 50 point
 9. Par nr. 10: Filippo Pozzato (Italien) / Jens Mouris (Holland), + 6 omg., 89 point
 10. Par nr. 9: Lucas Liss (Tyskland) / Marcel Kalz (Tyskland), + 9 omg., 102 point
 11. Par nr. 2: Michel Kreder (Holland) / Andre Looij (Holland), + 11 omg., 57 point
 12. Par nr. 12: Melvin van Zijl (Holland) / Michael Vingerling (Holland), + 22 omg., 40 point
 13. Par nr. 11: Alex Buttazzoni (Italien) / Marco Zanotti (Italien), + 23 omg., 11 point