Fornem hæder til Julie Leth

DM festen 2019 blev ikke den fest som vi er vant til fra andre år. Det skyldes at det, trods flere forsøg, ikke har været muligt at afholde festen under de gældende corona restriktioner. Det har dog ikke afholdt Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune, Eliteidræt Aarhus og Idrætssamvirket Aarhus fra at uddele de fortjente priser blandt byens atleter.

Fighterprisen uddeles af FO-Aarhus og blev overrakt til Julie Leth ved en reception onsdag den 18. november.

“Fighterprisen gives til en sportsudøver, der har vist ekstraordinær kampgejst og med stor fightervilje og hårdt arbejde har kæmpet sig til en stærk position i sin sport.
Den titel fortjener den unge aarhusianske cykelkomet!
Julie Leth har, trods grimme styrt, altid formået at rejse sig igen og kæmpe videre som en sand fighter. Hun har vundet et hav af titler både i DK og internationalt. I 2019 vandt hun både bronze til VM i parløb, blev europamester og sluttede sæsonen som verdensranglistens nummer 1″

Julie Leth har gennem en årrække markeret sig som en af landets bedste baneryttere, og satsningen frem mod OL i Tokyo 2020 (nu 2021) har allerede båret frugt, med to europamesterskaber i parløb.

Julie er født og opvokset i Aarhus og har siden barns ben dyrket banecyklingen på Aarhus Cyklebane. Allerede som 16-årig vandt Julie sine første danmarksmesterskaber i banecykling, og i 2010 vandt hun Junior-VM i pointløb.

“Vi er meget stolte over at en rytter med hjemmebane på Aarhus Cyklebane leverer flotte internationale resultater og helt fortjent bliver hyldet på den her måde. Der er ingen tvivl om at Julie er en fighter, både på cyklen men også som person. Uden den viljestyrke som Julie besidder, ville det ikke have været let at få en hverdag til at hænge sammen som professionel landevejsrytter og samtidig satse benhårdt på at vinde medaljer til Danmark på banen. Slet ikke når man tænker på at de nærmeste moderne indendørs cyklebane er i Odense og Ballerup” – Johannes Ollerup Sall, formand Aarhus Cyklebane

Vi ønsker Julie stort tillykke med prisen og glæder os til at følge hende i jagten på flere medaljer til Aarhus og Danmark.