Grasmann / de Ketele vandt i Bremen

Bremen 6-dagsløb

Jesper Mørkøv var endnu engang tæt på sin første 6-dagssejr, men måtte se sig snydt Christian Grasmann og Kenny de Ketele i den afsluttende finale.

Aftenen startede forrygende for de forsvarende mestre, Alex Rasmussen / Marcel Kalz. I den indledende lille jagt vandt de en omgang på Grasmann / de Ketele og Kneisky / Mørkøv, og qua en vunden bonus omgang var det kommende par nr. 7 i spidsen af løbet. Senere på aftenen vandt Rasmussen / Kalz parudskilningsløbet foran Kneisky / Mørkøv, hvilket lige akkurat sikrede sidstnævnte en bonus omgang forud for finalen.

Dermed kunne parrene 1, 2 og 9 starte finalen på omgangshøjde, mens par nr. 12 med Sebastian Mora Vedri / Yoeri Havik var en omgang bagud. Men desværre for de danske ryttere viste Grasmann / de Ketele sig som de stærkeste i finalen. Par nr. 2 bragte sig på ny alene i front, mens at par nr. 9 og 12 måtte se sig besejret. Mørkøv angreb igen, og det lykkedes for par nr. 1 at komme tilbage i front i få minutter, for kort efter kørte Grasmann / de Ketele rundt og lukkede løbet.

Sejren i Bremen var den første for den 34-årige tysker Christian Grasmann, der efter løbet var tydeligt rørt takkede publikum og partner Kenny de Ketele efter løbet. For Grasmanns kommende partner i Ballerup, var Bremen endnu en gang lige ved og næsten. For andet år i træk, måtte Morgan Kneisky og Jesper Mørkøv se sig henvist til anden pladsen i det store løb, men Jesper banker for alvor på døren til at være et af de store navne på 6-dags scenen. Sidste års vindere Alex Rasmussen / Marcel Kalz, måtte se sig henvist til løbets 3. plads, som general til 6-dagsløbet i Ballerup må man sige at det er mere end godkendt set i forhold til hvordan det gik i Ballerup 30. december.

Næste 6-dagsløb i Berlin starter 28. januar, hvor de to danske stjerner Alex Rasmussen og Jesper Mørkøv er blandt favoritterne, mens Marc Hester kører med Mathias Krigbaum.

 1. Par nr. 2: Christian Grasmann (Tyskland) / Kenny de Ketele (Belgien), 259 point
 2. Par nr. 1: Morgan Kneisky (Frankrig) / Jesper Mørkøv (Danmark), + 1 omg., 322 point
 3. Par nr. 9: Alex Rasmussen (Danmark) / Marcel Kalz (Tyskland), + 2 omg., 345 point
 4. Par nr. 12: Sebastian Mora Vedri (Spanien) / Yoeri Havik (Holland), + 2 omg., 300 point
 5. Par nr. 3: Wim Stroetinga (Holland) / Andreas Müller (Østrig), + 17 omg., 129 point
 6. Par nr. 5: David Muntaner (Spanien) / Nico Hesslich (Tyskland), + 27 omg., 248 point
 7. Par nr. 11: Achim Burkart (Tyskland) / Melvin van Zijl (Holland), + 30 omg., 138 point
 8. Par nr. 4: Sebastian Wotschke (Tyskland) / Jan-Andre Freuler (Schweiz), + 33 omg., 163 point
 9. Par nr. 8: Hans Pirius (Tyskland) / Andreas Graf (Østrig), + 35 omg., 94 point
 10. Par nr. 6: Martin Blaha (Tjekkiet) / Jan Kraus (Tjekkiet), + 43 omg., 64 point
 11. Par nr. 10: Moreno de Pauw (Belgien) / Lucas Liss (Tyskland), + 44 omg., 164 point
 12. Par nr. 7: Marcel Barth (Tyskland) / Alois Kankovsky (Tjekkiet), + 60 omg., 52 point