Gunnar Asmussens Æresløb – Danmarksmesterskaber

Fredag aften er det atter tid til cykelløb når Aarhus Cyklebane åbner for damernes og herrernes Danmarksmesterskaberne i scratch- og pointløb.

Hos damerne stiller Amalie Winther Olsen til start som regerende mester i kvindernes pointløb, og hun kommer til Aarhus fuld af selvtillid og med en frisk pointløbs sejr i bagagen. Men konkurrencen bliver hård, når de to europamestre og OL-deltagere; Amalie Didriksen og Julie Leth, stiller til start i Aarhus. Didriksen og Leth er begge tidligere Danmarksmestre i pointløbet, og vi kan se frem til en spændende duel. Men først skal kvinderne dyste om medaljerne i scratchløbet. Her skal der findes en ny danmarksmester, idet den forsvarnede mester, Viktoria Lund, har valgt ikke at deltage. Her kan vi forvente at kampen og dannebro blive mellem de tidligere indehavere af titlen, Didriksen, Leth og Winther Olsen.

I herrernes felt er der lagt op til et brag af et cykelløb. Aftenens store favorit er den dobbelte verdensmester, Lasse Norman, der kommer som regerende mester i begge disciplinerne. I fjor kørte Lasse Norman pointløbs titlen hjem på Aarhus Cyklebane, hvor lokale Nils Lau Nyborg Broge hentede en flot 3. plads. Nyborg Broge vist på årets første løbs dag, at formen er god, og ligner et godt lokalt bud på et topresultat.

Scratch-løbet kan blive et meget taktisk løb, og selvom Lasse Norman kommer som regerende mester og favorit, så er det på ingen måde givet at han står som mester efter løbet. Sidste års 2’er, Tobias Aagaard Hansen, har siden sidste års danmarksmesterskab, besejret Lasse Norman, og et lignende resultat kan ikke udelukkes. Et bud på en lokalt topresultat kan være i Rasmus Søgaard, der ved flere lejligheder har vist sin hurtighed. Søgaard har tidligere hentet medaljer ved sprint og keirin mesterskaberne, men om den stærke Søgaard kan stå distancen i et stærkt felt bliver det store spørgsmål. Men meget kan ske i det stærke felt, hvor en lang række af ryttere kan løbe af sted med medaljerne.

Program kan hentes her: Program Gunnar Asmussens Æresløb