Gunnar Asmussens Æresløb Optakt

Gunnar Asmussens Æresløb

Aarhus Cyklebanes 96. sæson indledes fredag aften med Æresløb for vores Olympiske mester anno 1968, Gunnar Asmussen.

Gunnar Asmussen er præcis som cyklebanen, en institution aarhusianske cykelsport. Foruden det olympiske guld i Mexico City 1968, blev det til 2 nordiske mesterskaber, 9 danske mesterskaber og derudover et hav af sejre landevej og cyklebanen. Mens mange husker Gunnar fra sin tid på cyklen, så kender lige så mange Gunnar som leder og træner i klub og på cyklebanen, og ikke mindst gennem 33 år som indehaver af Asmussens Cykler i hjertet af Aarhus.

Gunnar Asmussens Æresløb køres i år for 7. gang, og listen af vindere vidner om kvalitet på cyklebanen. Banens egen sportsleder og tidligere toprytter, Michael Berling, har som den eneste vundet løbet ved to lejligheder i 2011 og 2013. Den mangedobbelte veteran verdensmester, Steffen Munch Hansen, vandt løbet i 2012 foran de to lokale helte, Nicklas O. Pedersen og Michael Berling. Efter et år med regn sejrede den nuværende VM rytter, Julius Johansen, foran EM bronze vinderen i holdløb, Daniel Hartvig, inden den 4 dobbelte Elite Verdensmester Alex Rasmussen i fjor atter henviste Nicklas O. Pedersen og Johan Tiedemann Langballe til anden- og tredjepladsen.

Fra Gunnar Asmussens Æresløb 2016: Nicklas O. Pedersen (2), Alex Rasmussen (1) og Johan Tiedemann Langballe (3). Foto: Toke Hage.

I år skal der findes tre nye ryttere til de øverste pladser på podiet, da de tre podietager er i optaget af konkurrencer andenssted. Men i fraværet af lokale topnavne som Nicklas O. Pedersen, Johan Tiedemann Langballe og Morten Høgh Abel Jensen, står en række nye navne klar til at tage over. Den største lokale favorit til den samlede sejr, må være Team Aura Energi C.K. Aarhus rytteren, Jakob Frandsen, der foruden skræmmende styrke til træning også har vist gode takter ved årets landevejs løb. Frandsen var så uheldig at styrte og udgå af sidste års Æresløb, men kom stærkt tilbage, og var en del af det aarhusianske By-Kamps hold, der var marginalt fra at besejre Odense med Lasse Norman til i juni. Efter et par års pause fra cyklebanen, er Lasse Eland vendt stærkt tilbage. Lasse kom ud af samme talent kuld som bl.a. Nicklas O. Pedersen og Emil Bækhøj i C.K. Aarhus, og efter en pause fra cyklebanen gjorde Lasse stærkt comeback denne vinter med flere store resultater i Odense, herunder et stærk parløbs sejr med københavnske Nichlas Eberhardt. For 18 måneder siden dukkede Jeppe Aaskov Pallesen fra Hadsten og Hammel C.K. op på cyklebanen, og kørte sig ud af den blå til en DM sølvmedalje i pointløb for junior. Siden er det kun gået en vej, og det er frem. Jeppe imponerede allerede i sin første senior sæson, hvor han kørte sig ind på tredje pladsen på præmielisten, og var en del af selv samme By-Kamps hold. 

Jakob Frandsen, måske det bedste bud på en lokal sejrherre i Gunnar Asmussens Æresløb. Foto: Uggi Kaldan. 

Aarhus Cyklebane har i Jakob Frandsen, Lasse Eland og Jeppe Aaskov Pallesen tre favoritter til den samlede sejr i årets æresløb, men de tre bliver udfordret fra Vejle og København. Thomas Guldhammer og Mads Meyer er stærk duo, som vi allerede i fjor så imponerende takter fra, og gennem vinterbane sæsonen i Odense har der endnu et niveauet på. Fra København kommer de stærke ryttere Anders Fynbo, Alexander Lander og Jens Chr. Dichie, der sammen med de to Vejle C.K. ryttere er potentielle vindere af årets Æresløb.

Foruden det spændende Æresløb for Eliteklassen, dystes der også i omnium for Senior B, U15, U13 og U11, stort handikap samt afsluttende parløb over 60 omgange. Vi ses på Aarhus Cyklebane hvor første start går kl. 18.00, mens dørrene åbnes 17.30.

Har man endnu ikke erhvervet sig en billet eller det lære Aarhus Cyklebane Sæsonkort kan det stadig køres hos ticketmaster eller i shoppen. Børn under 15 år har gratis adgang.