Masters EM

I disse dage køres europamesterskaberne for veteraner på cyklebanen i Roubaix, og Aarhus’ Jens Frederik Hesse Thomsen repræsentere Danmark og Aarhus.

De seneste år har Jens Frederik Hesse Thomsen huseret på Aarhus Cyklebane, og i 2015 sluttede han som årets bedste lokale rytter på præmie listen. Nu er tiden kommet til at prøve kræfter med mere end de danske baner og turen er gået til det nordfranske, og banen i Roubaix.

I aften gælder det EM finalen i scratch inden det søndag gælder finalen i pointløbet for den nu 49-årige østjyde. “Det er første gang jeg er med i så stort et stævne på internationalt plan, og jeg har endnu meget at lære, men jeg er for at køre med om medaljerne ellers var ikke taget afsted“. Beretter Jens Frederik fra Roubaix, og forsætter: “Jeg har aldrig været i bedre form end jeg er i nu, træningen er gået godt de seneste måneder i Aarhus og Odense. Men jeg er usikker på niveauet, ikke mit eget, men de andres. Jeg kan se der bliver kørt hurtigt i tidskørslerne, men det er uvist hvor hurtigt der bliver kørt når vi bliver sendt afsted i aften“.

Lige nu står den på let træning og afslapningen, inden fokus skal rettes ind på aftenens løb. Det er en rytter i form, som er bevidst om egne evner, og Jens Frederik ved han ikke besidder nogen god spurt, skal han kører løbet forfra. “Jeg kommer ikke til at sidde og vente på en spurt, for så bliver jeg ikke noget. Jeg skal ud og angribe for at have en chance i et løb som scratch, hvor der er et par særdeles hurtige briter til start“.

De fleste i Aarhus kender den altid smilende og glade rytter, som i dagligt taler kun bliver kaldt ‘Hesse’. Men bag det venlige ansigt gemmer sig en dedikeret sportsmand, der har en plan. Nu gælder det EM i Roubaix, men næste år skal det gå endnu stærkere når der skal køres VM i Los Angeles. Ambitionen for EM er selvfølgelig at køre efter medaljer, men også et led i planen frem mod VM 2018. I aften gælder det i første omgang EM finalen i scratch over 40 omgange. Løbet skydes i gang 18.54, og foruden danske ‘Hesse’ tæller feltet 21 ryttere fra hele Europa.

EM debutanten, Jens Frederik Hesse Thomsen. Foto: Tommy Kjærluff Eriksen.