Jørgen Leths Æresløb afbrudt af regnen

Jørgen Leths Æresløb 2015

Desværre måtte arrangørerne på Aarhus Cyklebane aflyse Jørgen Leths Æresløb efter kun fire sprint heats da regnen på ny satte ind over den gamle cyklebane.

Forud havde en fyldt tribune samt deltagerne ved sprint grand prix’et og Danmarks Mesterskaberne for juniorer væbnet sig med tålmodighed. Med en times forsinkelse kunne de første juniorer sendes ud på de 3 omganges lidelse, og her tog forhåndsfavoritten Frederik Rodenberg Madsen sig af sejren.

Det lysnede dog aldrig rigtigt op, og midt i det 5. indledende heat i sprint grand prix’et, satte regnen på ny ind mod rytterne og de mange fremmødte tilskuere. Kommissærerne og løbsledelsen var hurtigt enige om at aftenens cykelløb endeligt måtte skydes af. Juniorernes Danmarks Mesterskab i pointløb blev flyttet til lørdag i forlængelse af det allerede planlagte program.

De fremmødte mennesker skulle dog ikke gå tomhændet hjem. Jørgen Leth reciterede digte og fortalte anekdoter fra cyklebanens dommertårn. Hvor cyklebanes speaker, Frederik Muff, spurgte ind til en særlig historie, Jørgens møde med selveste Fausto Coppi i Milano.

Vi er super ærgerlige over at måtte aflyse aftenens program efter kun de første 2 starter“. Udtalte en tydeligt ærgerlig Aarhus Cyklebane formand, Johannes Ollerup Sall. “Det har været et fantastisk sommer vejr i Aarhus hele ugen og selv i dag har været høj sol og lækkert vejr, så lige her under aften kommer regn og torden ind over byen. At regnen først kommer lige inden stævne start afholder helt sikkert et par hundrede mennesker i at kigge forbi cyklebanen, men alligevel havde vi godt og vel 500 tilskuere. grundet vejret var der her til aften ikke så mange på inderkredsen, men til gengæld en fyldt tribune”.

Jørgen Leth og Aarhus Cyklebane siger tak for i aften og på gensyn i 2016 hvor Jørgen igen vil være at finde til sit æresløb på Aarhus Cyklebane.

Resultater fra Jørgen Leths Æresløb 2015:

Sprint Grand Prix:

 1. Heat:
  1. Nicklas O. Pedersen
  2. Jacob Frandsen
 2. Heat
  1. Morten Høeg Abel Jensen
  2. Claus Kristensen
 3. Heat
  1. Michael Berling
  2. Eskil Vammen
 4. Heat
  1. Florian Schneider (Østrig)
  2. Jens Frederik Hesse Thomsen
 5. Heat
  • Matchen mellem Preben Larsen (Sverige) og Kim Birkkær måtte skydes af pga. regn.

 

foto: Tim Kildeborg Jensen
foto: Tim Kildeborg Jensen