Jørgen Leths Æresløb sluttede sæsonen af med manér

Sædvanen tro sluttede vi sæsonen på Aarhus Cyklebane af med Jørgen Leths Æresløb. Jørgen Leths Æresløb var, som altid, et festligt indslag under Aarhus Festuge og de mange fremmødte tilskuere kunne nyde væddeløb i absolut topklasse.

Det var ikke gået byens borgeres næse forbi, at der var underholdning i topklasse på Aarhusbanen fredag aften. Således kunne man melde om en af de største aftner, målt på omsætning, i nyere tid.

“Jørgen Leths Æresløb er sædvanligvis et højdepunkt på vores sæson. Både hvad angår det sportslige, og hvad angår interessen fra tilskuerne. Jørgen Leths betydning for den almene befolknings kendskab til Aarhus Cyklebane kan ikke underdrives. Derfor er vi også meget stolte over at kunne invitere til Jørgen Leths Æresløb år efter år.”

Johannes Ollerup Sall, formand Aarhus Cyklebane

For både Dame og Herre Elite klasserne gjaldt det om at skrabe vigtige point sammen, for at få en god start på dansk banecyklings nye tiltag – Supercuppen. Supercuppen køres over fire afdelinger, hvoraf Jørgen Leths Æresløb på Aarhus Cyklebane var den første. De øvrige afdelinger køres på Odense Cyklebane og i Ballerup Super Arena.

  • 28 september – Odense Cyklebane
  • 26 oktober – Ballerup Super Arena
  • 4 november – Odense Cyklebane

I dameklassen var der italiensk dominans hele aftenen. For faste gæster på Aarhus Cyklebane er Fransesca Selva ikke noget fremmed navn. Så sent som i juni måned vand hun UCI CL2 stævnet Niels Fredborgs Æresløb, og ved fredagens Jørgen Leths Æresløb gjorde hun også rent bord. Den talentfulde italienske rytter fører dermed damernes Supercup samlet, forud for de næste afdelinger i Odense og Ballerup.

Herrernes Supercup køres som en holdkonkurrence, hvor de deltagende hold kan stille med nye ryttere fra afdeling til afdeling. Flere stærke hold var mødt op for at sikre sig en god start på cuppen, og der var da også spænding om resultatet til de sidste. Team ColoQuicks Frederik Bjørn Sørensen viste sig som banens stærkeste rytter, og med sejre i finalejagtens tre sidste spurter kunne han, sammen med makker Nicklas Pedersen, sikre det Skive-baserede hold aftenens sejr, og 40 point til den samlede stilling.

Alle resultaterne fra aftenen kan findes her: