Junior DM

Julius Johansen og Kristian Kaimer Eriksen kan nu tilføje Junior Danmarksmestre, til deres i forvejen imponerende liste af resultater, da de i går aftes vandt det danske mesterskab på Aarhus Cyklebane.

De forsvarende vicemestre, Johansen / Kaimer Eriksen, var udråbt til de store favoritter, mens de forsvarende U17 mestre, Anders Lilliendal / Malthe Munck, lignede deres nærmeste udfordrere. Løbet, som gik over 100 omgange med spurt hver 20. omgang, startede ud i et taktisk tempo, hvor feltet var samlet og rytterne holdt skarpt øje med hinanden.

Den første spurt ændrede dog hurtig på feltets kompakthed da Julius Johansen lancerede aftenens seriøse angreb. Dette fangede Lilliendal / Munch på sengen, som måtte bruge mange kræfter for at komme tilbage til det førende par. Johansen / Kaimer Eriksen vandt første spurt med Lilliendal / Munch på hjul, og de to par forsatte deres angreb, alt imens par nr. 9 med Magnus Tuxen Rosing / Andreas Hougaard Holst-Kruse og par nr. 5 med Rasmus Rauch Jensen / Mads Emil Christensen jagtede for at komme tilbage til de to i front.

Selvom det lykkedes for 1’erne og 5’erne, ved flere lejligheder at komme tilbage 1’erne og 6’erne, så var billedet tydeligt. Det var 1’erne og 6’erne, som skulle afgøre spurterne og dermed den endelige sejr i mellem sig, og da de to par vandt en omgang på de øvrige, var kampen om bronzen mellem 5’erne og 9’erne.

Par nr. 6 forsøgte at tage point fra par nr. 1 i spurterne, men forgæves og Johansen / Kaimer Eriksen var på vej mod en sikken DM titel. Men så skete der som der altid kan ske i cykelløb, Julius Johansen punkterede. Dette åbnede en mulighed for at 6’erne kunne angreb og tage den omgang der kunne sikre dem sejren. Kristian Kaimer Eriksen kørte nu 100% med og holdt sig til, men det kostede kræfter at holde trit med 6’erne. Anders Lilliendal lancerede et kraftfulgt angreb i løbets afsluttende fase, men Julius Johansen fik lukket ned. Feltet var samlet forud for den sidste spurt, hvor par nr. 7 med lokale August Kjær Agergaard angreb og overraskede de øvrige par, med 2,5 omgange igen. Men 7’erne blev hentet spurten, som Malthe Munck vandt foran Kristian Kaimer Eriksen efter målfoto afgørelse. Dette ændrede dog ikke på at Julius Johansen / Kristian Kaimer Eriksen nu kan kalde sig danske mestre i parløb, mens Anders Lilliendal / Malthe Munck vandt sølv og med Magnus Tuxen Rosing / Andreas Hougaard Holst-Kruse på 3. pladsen.

Desværre blev løbet skæmmet af et grimt styrt med 15 omgange igen, hvor Jakob Albertsen længe lå stille i bunden af banen. Da Albertsen måtte efterfølgende køres på hospitalet til observation.

Resultat

Placering Navn Omgange Point
1 Julius Johansen 0 23
Kristian Kaimer Eriksen
2 Anders Lilliendal 0 17
Malthe Munch
3 Magnus Tuxen Rosing 1 10
Andreas Hougaard Holst Kruse
4 Rasmus Rauch Jensen 2 5
Mads Emil Christensen
5 Jakob Albertsen 6 0
Svend Helleshøj Buch
6 Lauge Woer 8 0
Mads Bak Bjerregaard
7 August Kjær Agergaard 8 0
Ruben Zilas Larsen

 

foto: Tommy Kjærluff Eriksen
foto: Tommy Kjærluff Eriksen