Johansen og Rodenberg sejrede i ny rekord tid

DBC Nytårsstævne

Foran et rekord stort og veloplagt publikum i Ballerup Super Arena, sejrede Julius Johansen & Frederik Rodenberg i ny rekordtid for de 100 km, foran Niklas Larsen/Mathias Krigbaum og 7’erne med Michael Mørkøv/Niki Trepstra.

Røgen fra start kanonen havde end ikke lagt sig, da der blæst til angreb. Det var de unge ryttere Oliver Wulff og Matias Malmberg der under Cara Mia lynhurtigt erobrede den første omgang helt alene. De to unge talener på kun 17 år, kørte et flot løb og sluttede på en fornem 7. plads, en enkelt omgang efter de vindende par.

Med de unge løver fra par nummer 4 i spidsen, blev det feltets mest rutinerede par, som åbnede ballet blandt favoritterne. De sorte 9’ere, Marc Hester & Jesper Mørkøv, strøg lynhurtigt rundt alene og herfra var det et langt angreb. Favoritter og Alle med friske ben, skulle ud og vinde omgange, og den høje fart i løbets indledning gjorde ondt i feltets tunge ende. Par nummer 18 med britiske Roy Mackey & den unge dansker Peter Busk måtte hurtigt sande, at de var overmatched og forlod banen indenfor de første 100 omgange. 

Da feltet nåede frem til første spurt serie efter lå de sorte 9’erne en omgang foran de øvrige favoritter, der tydeligt havde et skarpt øje til hinanden. 1’erne (Niklas Larsen/Mathias Krigbaum) og 7’erne (Niki Terpstra/Michael Mørkøv) tog sig af hver 7 point, mens de førende 9’ere holdte sig i bagrunden uden at score point. Frem mod anden spurt serie var der lidt mere stilstand mellem favoritterne, som lurende på hinanden. Det udnyttede nogle af feltets mindre par til at forsøge sig. Her i blandt de unge danskere i par nummer 16, junior verdensmesteren Mathias Larsen og Kristian Kaimer Eriksen. De to sled sig rundt i mange omgange, men til sidst lykkedes det for de to unge talenter at komme rundt i en mission der kostede mange kræfter.

Det polske par nummer 12 (Wojciech Pszczolarski/Daniel Staniszewski) åbnede anden spurtserie, med en stor kræftanstrengelse fra Staniszewski. Men da Julius Johansen angreb direkte efter spurten måtte Staniszewski opgive at følge med. Da parrene 1, 3 og 7 strøg rundt var polakkerne uden af kampen om sejren. De sorte 9’erne virkede ikke til kunne svare igen, og selvom Marc Hester virkede velkørende. Efter en lang og hård jagt, fandt par nummer 2 med de stærke østrigere Andreas Müller & Andreas Graf, det helt rigtige moment til at snuppe en hurtig solo omgang, og dermed var der 5 par på omgangshøjde da feltet gik ind i løbets slut fase og de sidste 100 omgange.

Finalen 

Det hårde udgangs fart, og en gennemsnits fart der var klart over rekorden havde slidt på flere ryttere, som begyndte at se mere end almindeligt trætte ud. Samtidigt stod klart at det kun var par nummer 7 der reelt kunne udfordre de førende i par nummer 3, som qua Rodenbergs hurtighed, ikke var tvunget ud i store angreb fra Julius Johansen. De store angreb er ellers noget den unge Johansen er så kendt for. Selvom både Terpstra og Mørkøv som de eneste forsøgte sig, kunne de ikke slippe væk fra Johansen og Rodenberg. Der var ikke meget hjælp at hente fra 1’erne Larsen/Krigbaum, som begyndte at slidte ud efter et hårdt løb, også 9’erne med en små syg Jesper Mørkøv havde strukket gevær og sat sig tilfredse med fjerde pladsen. Johansen & Rodenberg sejrede alle 4 spurter i den afsluttende spurt serie og med 6 ud af i alt 10 spurter og hele 42 point tog de en yderst fortjent sejr med stående ovationer i en fyldt Ballerup Super Arena. Larsen/Krigbaum slog lige akkurat Terpstra/Mørkøv i den sidste spurt, og tog andenpladsen med 25 point foran 7’ernes 22 point. Tiden for de 100 km lød på 1 time, 52 minutter og 49 sekunder, svarende til en gennemsnits fart på hele 53,18 km/t og ny rekord for et 100 km parløb i København.

Fuldstændig fantastisk at køre og vinde i en fuldt Arena. En virkelig stor oplevelse”, lød det efterfølgende fra Frederik Rodenberg, der ser ud til at være helt klar igen efter en længere skadesperiode. “Jeg har fortsat lidt problemer med knæet, men jeg kan hele tiden bygge på formen, og så har jeg jo min hurtighed“. Parret Johansen/Rodenberg minder på mange måder om et ungt Michael Mørkøv/Alex Rasmussen, så vælger man fra landstræneren side at satse på dem har de en stor fremtid foran sig. Men i løb som Nytårs stævnet, bør man nok fra arrangørens side vælge at placere dem i andre konstellationer, da man gerne vil se en Julius Johansen kører mere offensivt, som han bl.a. gjorde ved Danmarksmesterskaberne onsdag aften sammen med Mathias Krigbaum. Så skal man hellere ikke glemme, at Danmark også råder over store ryttere som Niklas Larsen, Lasse Norman og Casper Folsach til et dansk par i internationalt sammenhæng, og derudover banker Oliver Wulff på nedefra junior rækkerne.

Længer nede i feltet kæmpede de to ryttere fra Aarhus Cyklebane, Aske Vorre & Jeppe Aaskov Pallesen i par nummer 13. De kørte et flot løb efter forholdene, og var længe med i den del af feltet der sluttede 4 omgange efter de vindene par. Men løbet blev lige præcis 50 omgange for langt for Aske Vorre der måtte kæmpe sig igennem med kramper. Den hårde afslutning blev dyr for de hårdt kæmpende jyder, som tabte terræn til de øvrige. 

Aske og Jeppe køre et super flot løb, og kæmpede sig hele vejen igennem løbet selvom det gjorde rigtigt ondt til sidst. Det var et skræmmende felt de var oppe i mod, men det er positivt at de ikke er længere væk fra de mere rutinerede par. Aske rammer muren og kæmper sig igennem de sidste 10 km med krampe hvilket koster på resultattavlen, men hele vejen gennem løbet er de fuldt ud på højde med hvad der er eliten i København”. Beretter Aarhus Cyklebanens sports leder, Michael Berling, fra Ballerup. “Løbet her er en kæmpe oplevelse for Aske og Jeppe, det er ikke hver dag man får lov til at køre for en fyldt hal med 4.000 mennesker. Men det er også et vigtigt pejlemærke for fremtiden. Vi har mange ryttere i Aarhus der efter banker på i forhold til den danske bane elite, og aftenens løb er en indikator for hvad vi skal hjem og arbejde med for at blive endnu bedre og forhåbentlig have to par med næste år når der igen køres 100 km i Ballerup.”

Resultat 100 km

Plac. Nr. Navn: Omg. Pts.
1 3 Frederik Rodenberg 0 42
Julius Johansen
2 1 Niklas Larsen 0 25
Mathias Krigbaum
3 7 Niki Terpstra (Holland) 0 22
Michael Mørkøv
4 9 Marc Hester 0 1
Jesper Mørkøv
5 2 Andreas Graf (Østrig) 0 0
Andreas Müller (Østrig)
6 12 Wojciech Pszczolarski (Polen) 1 12
Daniel Staniszewski (Polen)
7 4 Oliver Wulff Frederiksen 1 6
Matias Malmberg
8 10 Andreas Kron 1 2
Jonas Aaen
9 11 Stephen Bradbury (Storbritannien) 1 0
Jacob Mørkøv
10 5 Martin Mollerup 2 6
Rasmus Bøgh Wallin
11 8 Felix English (Irland) 2 3
Marc Potts (Irland)
12 6 Denis Rugovac (Tjekkiet) 4 0
Jan Kraus (Tjekkiet)
13 17 Anders Fynbo 5 0
Alexander Lander
14 13 Aske Vorre 10 0
Jeppe Aaskov Pallesen
15 15 Nichlas Eberhardt 11 0
Frederik Egehus
16 14 Nicolas Pietrula (Tjekkiet) 14 0
Matyás Strupek (Tjekkiet)
Matias Malmberg og Oliver Wulff Frederiksen kørte et flot løb. Foto: Tommy Kjærluff Eriksen.

 

Aftenens store navn i par nummer 7, Niki Terpstra. Foto: Tommy Kjærluff Eriksen.

 

Par nummer 13: Aske Vorre og Jeppe Aaskov Pallesen. Foto: Tommy Kjærluff Eriksen.

 

Favoritterne lurende på hinanden hele vejen gennem de 100 km, her er det par nummer 3 foran 9, 7, 2 og 1. Foto: Tommy Kjærluff Eriksen.

 

En velkørende Marc Hester i par nummer 9. Foto: Tommy Kjærluff Eriksen.

 

Par nummer 7 med Niki Terpstra og Michael Mørkøv. Foto: Tommy Kjærluff Eriksen.

 

Flot debut i Ballerup Super Arena af den unge Jeppe Aaskov Pallesen. Foto: Tommy Kjærluff Eriksen.

 

Frederik Rodenberg stod distancen og var suveræn i løbets slut fase. Foto: Tommy Kjærluff Eriksen.