Julie Leth Australsk Mester

118th Austral Wheelrace

Lørdag d. 19. december, blev der afholdt den 118. udgave af “Austral Wheelrace” samt de åbne australske mesterskaber i parløb i Hisense Arena, Melbourne. Hos damerne fik vi en dansk vinder i form af Julie Leth fra Aarhus.

I går morges dansk tid, blev de australske mesterskaber i parløb afviklet, og modsat de danske mesterskaber, som køres i Odense om en uge, er det australske mesterskab “Open”. Tidligere har en lang række af europæiske ryttere vundet de australske mesterskaber, og i går løb danske Julie Leth så med guldet hos damerne.

Julie kørte sig til guldmedaljen sammen med australske Annette Edmondson. Det dansk / australske par vandt et tæt løb over 105 omgange, med 4 point til australierne Danielle McKinnirey og Georgia Baker. Oprindeligt skulle Julie have kørt med en anden australiere, Valentina Scandolara. Pga. sygdom og uheld tidligere på aftenen, måtte både Scandolara og Edmondsons oprindelige makker, Jess Mundy, begge trække sig fra parløbet.

Tidligere på aftenen havde Julie med en 3. plads i sit heat kvalificeret til finalen i “Austral Wheelrace”, men det blev desværre ikke til nogen medalje til Julie. Austral Wheelrace er et handikapløb over 8 omgange, som køres med indledende heats og en afsluttende finale, en løbs form der på Aarhus Cyklebane er kendt som “Sidney Handikap”.

Gårsdagens resultat kommer som en positiv afslutning på hårdt år for Julie. I maj måned var Julie ude for et alvorligt styrt i USA, hvor hun kom slemt til skade og måtte opereres i kæben. Aarhus Cyklebane ønsker Julie tillykke med det flotte resultat.

Resultat

  1. Annette Edmondson (Australien) / Julie Leth, 26 point
  2. Danielle McKinnirey (Australien) / Georgia Baker (Australien), 22 point
  3. Quinn Cramer (Australien) / Brooke Tucker (Australien), 14 point
  4. Chloe Moram (Australien) / Ruby Roseman-Gannon  (Australien), 9 point
  5. Alissa Maglaty (USA) / Elissa Wundersitz (Australien), 5 point
  6. Lauretta Hanson (Australien) / Tayla Evans (Australien), 1 point
  7. Nicola MacDonald (Australien) / Maeve Moroney-Plouffe (Australien), 0 point
  8. Niken Jefferies (Australien) / Jade Haines (Australien), 0 point