Danmarks Mesterskaber

De 23. Danmarksmesterskaber i parløb blev en af de mere spændende af slagsens da der her til aften blev afviklet cykelløb i Thorvald Ellegaard Arena Odense.

Inden start blev feltets 10 par reduceret til 8, da både Andreas Stokbro (par nr. 3) og Robin Skivild (par nr. 10) var ude med sygdom og skade. Ærgerligt for løbet, da par nr. 3 Stokbro & Andreas Kron ville have været et spændende bekendtskab i aftenens felt, og været med i kampen om medaljerne.

Danmarksmesterskab Parløb

Straks fra start skilte 1’erne med Jonas Aaen & Jesper Mørkøv, 8’erne med Mathias Krigbaum & Julius Johansen og 9’erne med Niklas Larsen & Frederik Rodenberg, sig ud. De tre par skiftedes til at score point og selvom 9’erne med Larsen & Rodenberg viste sig som de hurtigste i feltet, lå de helt lige med 1’erne Aaen & Mørkøv en fjerdedel inde i løbet. 2’erne med junior verdensmesteren Mathias A. Larsen & Anders Fynbo og 4’erne med Kristian Kaimer Eriksen & Marcus Sander Hansen kæmpede for at holde trit med de tre førende, men lige godt halvvejs gennemløbet faldt afgørelsen i forhold til hvem der skulle have de tre sæt medaljer. Efter en håndfuld hårde angreb fra Julius Johansen i par nr. 8, forsatte 8’erne med håndtaget i bund efter en hård spurt, og de fik selskab af 1’erne og 9’erne var kampen for medaljer slut for 2’erne og 4’erne.

Herfra vogtede de tre par på hinanden, og skiftede til at score point med 9’erne som de tone angivende. Krigbaum & Johansen forsøgte ved flere lejligheder at sætte Larsen & Rodenberg under pres, men hver gang svarede de hurtige 9’ere igen på angrebene. Efter endnu en hefter jagt, hvor de tre top par nærmest havde taget en omgang hver alene med 20-30 meters afstand, var de tre par nu samlet på vej rundt for tredje gang. Med 25 omgange igen lå 9’erne komfortabelt i spidsen og lignede de kommende danske mestre. Men så angreb Julius Johansen, og denne gang ramte Rodenberg muren i sit comeback. 8’erne hentede feltet scorede de 20 point, og forsatte lige forbi. Inden 9’erne fik set sig om var 8’erne en halv omgange foran.

Krigbaum & Johansen hentede på løbets sidste 20 omgange deres fjerde omgang her til aften, og da de kort efter fik kontakt med 9’erne var guldet hjemme. En særdeles velkørende Jonas Aaen i par nr. 1 tog sig af aftenens sidste spurt foran feltet, men selvom 1’erne hentede 10 point var det ikke nok til at smutte forbi 9’erne, som tog sølvet foran Aaen & Mørkøv.

Aftenens aarhusianske deltagere, Aske Vorre og Jeppe Aaskov Pallesen, kom hæderligt gennem aftenens strabadser. Parret lavede nogle tekniske fejl undervejs, og kom ofte til at bruge mange ekstra kræfter i forhold deres langt mere rutinerede konkurrenterne. Derfor var målsætningen hellere ikke en medalje i aftenens selskab, så at score point nok til en samlet 7. plads i et løb verdensklasse ryttere må siges at være godkendt. Men vigtigste af alt, så er det netop et løb som dette, der giver vigtig erfaring fremadrettet for de to unge ryttere. Fredag gælder det 100 km jagten i Ballerup inden en ny sæson står for døren.

Par nr. 5 fra Aarhus Cyklebane: Aske Vorre og Jeppe Aaskov Pallesen.

 

Danmarksmesterskaber Parløb

  1. Julius Johansen/Mathias Krigbaum, 128 point
  2. Niklas Larsen/Frederik Rodenberg, 115 point
  3. Jonas Aaen/Jesper Mørkøv, 106 point
  4. Anders Fynbo/Mathias A. Larsen, 33 point
  5. Kristian Kaimer Eriksen/Marcus Sander Hansen, 30 point
  6. Peter Busk/Benjamin Hertz, 9 point
  7. Lucas Gude/Marckus Njor, 6 point
  8. Aske Vorre/Jeppe Aaskov Pallesen, 4 point