Århundredets Festival

Kom til en anderledes cykelsports oplevelse på Aarhus Cyklebane, når vi i samarbejde med Folke Universitets byder indenfor til: ‘HAN KØRER SOM ET ÆSEL PÅ SPEED!’ , i forbindelse med århundredets festivalen ‘La Belle Epoque‘. Perioden som hele festivalen omhandler tiden fra den industrielle revolution og frem til første verdenskrig. Det var en periode med stor udvikling og fremskridt for det enkelte menneske. I samme periode brød cykelsporten igennem som ny underholdnings form, og cyklebanerne blomstrede op over hele Europa. 

Men også verdens største cykelløb, le Tour de France, udspringer af denne periode. Det er et løb, der igennem mange år har fascineret et hav af mennesker, og undervejs har flere teoretikere, filosoffer og forfattere forsøgt at portrættere og finde et greb om cykelløbet. Roland Barthes analyserede Touren som et epos, vores egen Jørgen Leth har skrevet oder til de store cykelhelte, og Radio24syv har lavet radioprogrammer med filosofiske og teologiske vinkler på det franske etapeløb.

Når talen falder på cykelsports historie i Danmark, komme man ikke udenom cykelsportens monoment: Aarhus Cyklebane. I de autentiske rammer, vil digter og professor i tysk ved Aarhus Universitet Søren Fauth tale med tidligere Tour rytter Michael Rasmussen samt forfatter og filminstruktør Daniel Dencik. Hør dem læse op fra deres bøger og tale om cyklingens, mytens og poesiens Tour de France.

Arrangementet finder sted mandag d. 5. marts kl 19.00-21.00 i restauranten på Aarhus Cyklebane. Billeter til arrangementet kan købes her: Billeter