Marc Hester Danmarksmester i Scratchløb

Danmarksmesterskab 2018

Dansk banecyklings mest rutinerede cykelryttere, Marc Hester, viste endnu engang at han høre til i elite da han her til aften vandt Danmarksmesterskabet i scratchløb på Aarhus Cyklebane. 

Forud for Hester fremragende spurt, var der gået 45 omgange med et af de mest seværdige scratchløb i mange år på dansk grund. Den danske sommer viste sig ikke fra sin bedste side her til aften, hvor den kolde sommer aften med megen vind, var en stor udfordring for det ellers virkeligt stærke felt. Efter nogle omgange hvor rytterne lige skulle se hinanden an, begyndte favoritterne med Julius Johansen og Niklas Larsen i spidsen at røre på sig, men hver gang der samling. Dette forsatte langt ind i løbet, hvor lokale og en særdeles velkørende Nils Lau Nyborg Broge forsøgte sig med et kraftfuldt angreb. Bag Nils Lau samlede sig en stærk gruppe, med blandt andet Julius Johansen, Niklas Larsen, Jeppe Aaskov Pallesen, Daniel Bligaard Lyhne, Oliver Wulff, Aske Vorre, Robin Skivild og Jakob Frandesen.

Gruppen fik hurtigt kontakt til Nils Lau, og det lignede længe at de 10 rytter skulle afgøre mesterskabet imellem sig. Men med 8 omgange igen fik det resterende felt kontakt og dermed var der nulstilling. Niklas Larsen fra Team Virtu, havde virket utrolig stærk, og slap med 5 omgange væk fra de øvrige da han satte et kraftfuldt angreb ind. Men i det lignede at den stærke landsholdsrytter blev overrasket over den kraftige modvind på den modsatte langside, og gik helt i stå. For lokale Nicklas O. Pedersen fløj nærmest op til og direkte forbi Larsen. Men bagved lukkede ColoQuick drengene med Daniel Bligaard Lyhne og Julius Johansen ned for Larsen og Pedersens forsøg. Men de fik for hurtigt kontakt til de to i front, for med 500 meter igen klumpede feltet sammen og det udnyttede en ellers anonym Marc Hester. Men et fantastisk overblik og kølinghed, blæste Hester udenom et feltet, som nærmest så ud til at stå stille med en omgang igen.

Marc Hester kunne med små 50 meter til stregen allerede nyde sit andet mesterskab gennem historien i scratchløb. Alt imens der blev spurtet hårdt om de efterfølgende placeringer. Her var der ingen tvivl om at Oliver Wulff Frederiksen fra Team ABC Junior var hurtigst, mens den unge første års junior Frederik Wandahl noget overraskende løb med bronzen foran stjerner som Niklas Larsen og Julius Johansen.

 

Foreløbig resultatliste:

 1. Marc Hester, Sorø B.C.
 2. Oliver Wulff Frederiksen, Team ABC Junior
 3. Frederik Wandahl, Team Børkop Cykler – Carl Ras Roskilde Junior
 4. Julius Johansen, ColoQuick
 5. William Blume Levy, Team Børkop Cykler – Carl Ras Roskilde Junior
 6. Robin Skivild, Team Herning C.K. Junior PB Look
 7. Jeppe Hanssing, Team Integra Advokaterne – Giant
 8. Victor Fuhrmann Desimpelaere, Team Børkop Cykler – Carl Ras Roskilde Junior
 9. Niklas Larsen, Team Virtu Cycling
 10. Jakob Frandsen, Team AURA Energi – C.K. Aarhus
 11. Nicklas O. Pedersen, BHS-Almenborg Bornholm
 12. Daniel Bligaard Lyhne, ColoQuick
 13. Nils Lau Nyborg Broge, C.K. Aarhus
 14. Jeppe Aaskov Pallesen, Team OK Kvickly Odder
 15. Arne Birkempse, Myselan Spie Douterloigne CT
 16. Anders Fynbo, Team IBT-Ridley Sydkysten Pro Cycling
 17. Tobias Aagaard Hansen, Cycling Odense
 18. Aske Vorre, Team AURA Energi – C.K. Aarhus
 19. Thomas Guldhammer, Vejle C.K.
 20. Andreas Lund, ABC