Martin Mortensen bedst i 2014

Sæsonen 2014

[columns]
[column size=”1/2″]
Aarhus Cyklebane sæsonen 2014, var en flot sæson. Ikke kun på det sportsligt plan, men så sandeligt også når talen falder på tilskuere fremmøde. Æresløbs serien var igen vel besøgt, og trak på ny endnu flere mennesker på cyklebanen. Det virker kraftigt som om at interessen for banecykling i Aarhus, er stigende på ny. Til Kay Werners Mindeløb, hvilket blev kørt som et internationalt parløb, blev der estimeret på den gode side af 1.000 tilskuere. Og sågar til Jørgen Leths Æresløb, mødte der over 500 mennesker op, på trods af en omgang sensommer regn.

Rent sportsligt forløb sæsonen storartet, arrangørerne havde endnu engang løftet niveauet, med flere løbedage, samt større og stærkere felter. Bedst af alle i Elite klassen blev, den på Team Cult Energi, professionelle Martin Mortensen. Mortensen, der blandt andet vandt det internationale parløb, sluttede på 19 point. Hvilket lige akkurat var nok, til at placere ham foran Alex Rasmussen, og de lokale Johannes Ollerup Sall og Nicklas O. Pedersen, alle på 18 point. Hele 39 senior, 11 junior og 16 B&U ryttere står noteret for 2015 sæsonen, hvilket næsten er en fordobling i forhold til 2013 i alle klasser. Den sportslige ledelse er ovenud tilfreds med udviklingen i ryttere på Aarhusbanen:
“Vi har oplevet en klar vækst i egne som såvel udenbys ryttere til banetræningen, og det afspejler sig til vores løbsdage. En vækst vi forventer vil fortsætte i 2015, hvor vi udvider vores løbs program yderligere. Med åbningen af den Nye Odense Cyklebane, forventer vi at endnu flere ryttere, især i de unge klasse, vil begynde at køre endnu mere på cyklebanen. Især de helt unge, så vi gerne endnu flere af på cyklebanen.” Udtaler træner og sportslige ansvarlige Michael Berling. Der i sammen omgang, lover et endnu stærkere parløbsfelt samt endnu flere lokale helte, på Aarhus Cyklebane i 2015. Yderligere statistik over 2014 kan se her.
[/column]
[column size=”1/2″]

Martin Mortensen, bedste ryttere på Aarhus Cyklebane i 2014.
Martin Mortensen, bedste ryttere på Aarhus Cyklebane i 2014.
Podiet ved Kay Werners Mindeløb
Podiet ved Kay Werners Mindeløb
Hård kamp om positionerne. Eskil Vammen gør livet hårdt for konkurrenterne.
Hård kamp om positionerne. Eskil Vammen gør livet hårdt for konkurrenterne.

 [/column]
[/columns]