Nyt Time Rekord Forsøg

“Den Umulige Time”

Lørdag d. 27. februar gør amerikanske Evelyn Stevens et forsøg på kvindernes time rekord på 7-Eleven USOTC Velodrom i Colorado Springs.

Evelyn Stevens, som til dagligt køre sammen med Amalie Dideriksen på Boels-Dolmans holdet, er primært landevejs ryttere. Evelyn er faktisk så ny på cyklebanen, at det var første gang hun sad på en banecykle da hun påbegyndte træningen frem mod weekendens time rekord forsøg.

Evelyn Stevens, der blev amerikanskmester på enkeltstart i 2011 og sluttede som nr. 6 ved sidste år verdensmesterskaber i Richmond, bruger træningen og time rekord forsøget som en del af forberedelse til de kommende olympiske lege, hvor hendes altoverskyggende mål er enkeltstarten. Stevens skal forsøge at slå den relativt unge rekord, sat af australske Birdie O’Donnel i Adelaide 22. januar i år, som lyder på 46,882 km.

Cyklebanen som Evelyn vil forsøge at slå rekorden på, er 7-Eleven USOTC Velodrom i Colorado Springs, en 333 1/3 meter cement bane. Her blev der 1986 kørt VM, hvor en af dansk banecyklings legender, Dan Frost, vandt guld i pointløbet. Banen i Colorado var tidligere en udendørs, men blev i 2015 overdækket hvilket gør banen ideel til at sætte hurtige tider. Banen befinder sig 1.800 meter over havets overflade, og er sammen med banerne i Aguascalientes, Guadalajara (Mexico), perfekt til at sætte de hurtige tider, også selvom banen i Colorado er af cement og dermed har en langsommer overflade i forhold til de hurtigere træbaner.

Aarhus Cyklebaner vil lørdag spændt følge Evelyns forsøg på den umulige time. Det er mange år siden, at der er blevet sat en rekord af denne kaliber på en cement bane. Faktisk er kun en af de 17 officielle verdensrekorder på cyklebanen sat på en cementbane: Chris Hoy’ flyvende 500 meter på tid, er sat på den udendørs cementbane i La Paz, Bolivia, samme sted hvor Arnaud Tournant, som den først kørte under 1 minut på 1.000 meteren. Lørdag prøver Evelyn Stevens, at sætte en ny verdensrekord på en cementbane.

7-Elleven Velodrom Colorado Springs, foto: Casey B. Gibson
Kunne det være en konstruktion i Aarhus? 7-Eleven Velodrom Colorado Springs, foto: Casey B. Gibson