Gunnar Asmussens Æresløb

Aarhus Cyklebane åbner banesæsonen fredag aften med Æresløb for et af de største navne i århusiansk cykelsport, den olympiske holdløbsmester Gunnar Asmussen.

I 1968 kunne Aarhus Cyklebanes, Gunnar Asmussen, vende hjem fra de olympiske lege i Mexico City med den første olympiske guldmedalje af en århusianske idrætsudøver nogensinde. Selvom der efterhånden er løbet en del vand gennem Aarhus Å, husker vi stadig Gunnars lange og flotte karriere på cyklebane og landevej, hvor det blev til hele 9 danske mesterskaber samt det nordiske landevejs mesterskab. Da Gunnar stoppede sin aktive karriere i 1977, forsvandt han på ingen måde fra cykelsporten, men forsatte som både træner og leder i den nuværende C.K. Aarhus, hvor han også sad som formand. Gunnar blev om ikke verdenskendt, så verdenskendt i Aarhus for cykelbutikken Asmussen Cykler, som han drev i ikke mindre end 33 år.

Julius Johansen, vinder 2015.
Gunnar Asmussen med vinderen Julius Johansen, Gunnar Asmussens Æresløb 2015.

Aarhus Cyklebane afholder i morgen den 6. udgave af Asmussens Æresløb, et løb der to gange er blevet vundet af lokale Michael Berling, samt Steffen Munch Hansen og den danske mester på 4 km indv., Julius Johansen. Da ingen af de af 3 er at finde på årets startliste, skal der findes et nyt navn til listen af vindere. Her står “det nye kuld” af unge ryttere fra Aarhus Cyklebane klar til at køre med om sejren:

Nicklas O. Pedersen, som blev nr. 2 i 2012, har vist imponerende form på det seneste, og må derfor regnes blandt de absolutte favoritter i år. Så sent som mandag, sluttede Nicklas den danske pinse cup af, med at sluttede på den samlede 3. plads foran flere prominente navne.

Nicklas’ parløbs makker, Jakob Frandsen, viste sin baneform ved årets første løb i Hamburg, hvor man knuste den nordtyske modstand. Jakob mangler dog noget rutine, men fighter altid til blodet står ud af øjnene.

Et af de mere ubeskrevne navne er Morten Abel Høgh Jensen. Morten sad på det Aarhus hold, der i fjor vandt DM bronze, hvor Morten store styrke er hans power og topfart, der er den højeste af alle de lokale ryttere.

Sidste skud blandt de lokale ryttere er Aarhus’ dobbelte junior danmarksmester, Johan Tiedemann Langballe. Johan er en del af junior landstrænerens bruttotrup forud for det kommende junior VM i Schweiz til juli. Johan er stor fyr, men en imponerende finish, noget vi ser gang på gang på landevej og cyklebane.

De lokale får dog stor modstand i den 4 dobbelte verdensmester, fynske Alex Rasmussen. Alex er Danmarks mest vindende bane rytter nogensinde, der foruden sine 4 VM guldmedaljer, også har en OL sølvmedaljer, 30 Danmarksmesterskaber og 11 6-dagssejre, samt meget meget mere. Vi har ofte haft fornøjelse af have besøg af Alex Rasmussen på Aarhus Cyklebane, som også var cyklebanen hvor Alex vandt sin første DM titel i 2001. I morgen må Alex endnu engang påtage sig favoritværdigheden i eliteklassen.

Foruden eliteklassen køres der også omnium for Senior B, Senior C, U15 samt U11 & U13, der forventes spændende og seværdigt cykelløb i samtlige klasser. Inden aftenen afsluttes med et spændende parløb over 25 minutter. Starten går kl. 18.00 på Aarhus Cyklebane, program med komplette startlister kan downloades her:

Program Gunnar Asmussens Æresløb 2016