DM Odense

Thorvald Ellegaard Arene Odense åbnede først officielt januar 2015, men allerede november 2014 blev det først danske mesterskab afviklet på den hurtige bane. For første gang siden 2003 og 2004 står der DM i hhv. parløb & sprint på plakaten i Odense.

DM Parløb

Sidste der blev kørt om mesterskabsmedaljer i Odense, var tilbage i 2003. Her vandt de to københavnere, Michael S. Larsen og den senere landevejs-professionelle Martin Pedersen. Når man løber startlisten for i morgen igennem, er det kun Alex Rasmussen som var med tilbage i 2003. Ved den lejlighed blev det til sølv med århusianske Michael Berling, men allerede året efter blev det til den første af 8 guldmedaljer* for den hurtige fynbo, der foruden de mange 6-dagssejre også har et verdensmesterskab i parløb fra 2009. Forventninger er helt sikkert til endnu et sæt guldmedaljer, når Alex og makkeren Jesper Mørkøv går på banen. Jesper, der er tidligere europamester i derny-pace, er som Alex et etableret navn i det professionelle 6-dagsfelt, og vandt tidligere i år de danske mesterskaber i holdløb og scratchløb. Sammen må de to stærke ryttere regnes som de største favoritter til et DM i parløb, i flere år. De to viste seneste deres styrke ved Peder Pedersens Mindeløb, hvor det blev til en overbevisende sejr.

Mange af modstanderne fra dengang er de samme, dog i forskellige konstellationer. Første udfordrere må forventes at være par nr. 2, med Elias Helleskov Busk / Mathias Krigbaum, junior verdensmester i parløb 2013, og begge deltagere ved det professionelles 6-dagsløb i København. Lige bag dem finder man et spændende par nr. 9, med den yngste Mørkøv bror og vinder af det københavnske amatør 6-dagsløb, Jacob Mørkøv. Jacobs makker er den lokale Simon Bigum, som i fjor vandt den samlede 6-dags Cup for U23-ryttere, og allerede flere gange har deltaget ved det professionelle 6-dagsløb i København. Det er muligvis de tre mest indlysende medalje favoritter, men et ungt par står klar til at overraske. De to unge kometer, Kristian Kaimer Eriksen / Julius Johansen, sluttede som nr. 2 ved Peder Pedersens Mindeløb, efter Rasmussen / Mørkøv, blandt andet foran nogle af de mere etablerede 6-dagsryttere. Kristian er hurtig og Julius er den store motor, hvilket han viste ved at vinde senior DM på 4.000 meter indv. Hvorvidt de 50 km er for lange for de to unge knægte eller om deres manglende erfaring kommer til at spille ind, må vi vente med at se til i morgen.

Vi finder også et stærkt århusiansk islæt på startlisten. Par nr. 13 består af de to unge ryttere fra Aarhus, Nicklas O. Pedersen og Jakob Frandsen. Nicklas kender vi allerede fra sine resultater på Aarhus Cyklebane, og så var han en del af det Aarhus hold som i oktober erobrede DM bronze. Jakob gjorde sin entre på cyklebanen i 2015 sæsonen, og imponerede fra første tråd. Sammen sluttede de to en stærk sæson af ved, at slutte på 3. pladsen i Gert Franks Æresløb på Aarhus Cyklebane, dette foran flere af de etablerede parløbsryttere. Tidligere på vinteren kørte de sig til en andenplads, netop i et løb i Odense, et løb som Alex Rasmussen vandt, men foran flere af de københavnske ryttere. “Vi har i mange år savnet et rent par fra Aarhus, som kan være med helt fremme, hvor det er sjovt, det par har vi nu i Nicklas og Jakob. Helt naturligt mangler de to stadig noget erfaring, med løb som dette er med til at udvikle dem endnu mere som baneryttere. De vinder nok ikke DM i morgen, men de kommer helt sikkert i nærheden af medaljerne indenfor de kommende år“, berettede formand Johannes Ollerup Sall.

To lokale kometer: Nicklas O. Pedersen og Jakob Frandsen imponerede begge flere gange på cyklebanen. foto: Ole Tolbøl
Par nr. 13 ved de danske mesterskab i parløb: Nicklas O. Pedersen og Jakob Frandsen, foto: Ole Tolbøl.

DM Sprint

Sidst et sprint mesterskab skulle afgøres i Odense, var i 2004. Ved den lejlighed sejrede den senere EM-bronze vinder i sprint, Kasper Jessen. Sølvet gik til det lokale sprint es, Henrik Dam Nielsen. Året før i 2003, var DM i sprint ligeledes blevet afgjort på banen i Odense, men med omvendt fortegn. Kasper Jessen har for længst trukket sig tilbage, men mesteren fra 2003, Henrik Dam Nielsen, er at finde på startlisten til i morgen. Endnu en DM titel virker næppe sandsynlig for Henrik. De helt tunge ryttere og favoritter til titlen som sprint konge i Danmark er, den forsvarende mester med start nr. 1, Henrik Scharling fra København. Med start nr. 2 finder vi Danmarks mesteren fra 2013, William Rimkratt-Milkowski, ligeledes København. Williams kvaliteter kender vi allerede fra særdeles godt fra Aarhus Cyklebane, hvor han i indeværende sæson underholdt med sin hurtighed. Med start nr. 3, finder vi et af de største talenter i dansk sprint, den kun 16-årige Jakob Joensen, der i foråret vandt Petit Prix på Aarhus Cyklebane. Jakob slog fornyligt William i sprint, ved Peder Pedersens Mindeløb, og kan helt sikkert overraske i morgen. Bedste bud på en ikke Københavnsk Danmarks mester, er den unge fynbo, Mathias Munk Andersen, som i fjor vandt DM bronze i sprint. For få uger siden, sluttede Mathias på den samlede 3. plads ved Peder Pedersens mindeløb efter netop William og foran blandt andet Jakob og Henrik.

William Rimkratt varmer op.
William Rimkratt-Milkowski varmer op ved Aarhus By’s Grand Prix 2015, foto: Lone Jørgensen.

Hele parløbet og de afsluttende finaler i sprint mesterskabet bliver live streamet på TV2.dk, og ikke som vi tidligere skrev her på sitet, TV2/Play. Dermed bliver det gratis, og tilgængeligt for alle via TV2s hjemmeside. Så snart vi har et direkte link til live stream signalet, vil vi bringe et link til det her på siden, så hold øje med AarhusCyklebane.dk. Komplet program og startliste kan findes på Odense Cyklebanes hjemmeside.

Startlister:

Parløbsfeltet:

 • Par nr. 1: Alex Rasmusen / Jesper Mørkøv
 • Par nr. 2: Elias Helleskov Busk / Mathias Krigbaum
 • Par nr. 3: Lucas Gade / Martin Mollerup
 • Par nr. 4: Martin Frank / Nichlas Eberhardt
 • Par nr. 5: Kristian Kaimer Eriksen / Julius Johansen
 • Par nr. 6: Mathias Erik Larsen / Andreas Kron
 • Par nr. 8: Nicolai Just Pedersen / Mikkel Møller
 • Par nr. 9: Jacob Mørkøv / Simon Bigum
 • Par nr. 10: Rasmus Moth / Arne Birkemose
 • Par nr. 11: Matias Greve / Kasper Linde Jørgensen
 • Par nr. 12: Mads Rydicher / Thomas Guldhammer
 • Par nr. 13: Nicklas O. Pedersen / Jakob Frandsen
 • Par nr. 14: Christian Nykvist Larsen / Andreas Stokbro

Startlisten til DM i sprint

 1. Henrik Scharling
 2. William Rimkratt-Milkowski
 3. Jakob Joensen
 4. Kim Bo Jensen
 5. Martin Mollerup
 6. Martin Steffensen
 7. Mathias Munk Andersen
 8. Rasmus Nejrup
 9. Henrik Dam Nielsen
 10. Rasmus Bøgh Wallin

*I 2011 vandt Alex Rasmussen / Michael Mørkøv DM i parløb, men fik senere frataget deres mesterskab pga. Alex Rasmussens whereabout karantæne. Ved den lejlighed blev Marc Hester / Jesper Mørkøv tildelt DM titlen.