Gert Franks Æresløb

Det spektakulære Derny Grand Prix er tilbage ved Gert Franks Æresløb, og et og jævnbyrdigt felt lover godt for spændingen.

Gert Frank, som startede sin karriere på Aarhus Cyklebane tilbage i starten af 1970’erne, skulle senere udvikle sig til måske Danmarks bedste 6-dagesrytter med imponerende 20 6-dagssejre. Gert Frank, der kun er overgået af fynske Palle Lykke i antal sejre, imponerede op gennem 70’erne og 80’erne den internationale cykelverden med sin kunnen. Det blev i 1976 til OL Bronze i Montreal, Canada, i 100 km holdløb på landevejen, inden Gert i 1977 blev professionel. Her opnåede Gert stor succes på de europæiske vinterbaner, og hentede ikke mere end 10 medaljer ved de europæiske mesterskaber foruden de mange 6-dagssejre. Men de fleste husker uden tvivl “Frankie-Boy”, som afløseren til Mr. Sixdays, Patrick Sercu. For når Gert Frank slog tonen an på de skrå bræder rundt om i Europa, rettede feltet ind.

Gert Frank og Patrick Sercu, vindere af det Københavnske 6-dagesløb i Forum 1983.

Derny Grand Prix

Fredag aften lukker Aarhus Cyklebane sæsonen med manér, når Gert Franks Æresløb igen i år afvikles som Derny Grand Prix. Gert Frank var foruden at være verdensklasse i parløb, også i verdensklasse bag derny maskinen hvor han blev europamester i 1984. Igen i år har Aarhus Cyklebane engageret Dansk Bicicle Clubs professionelle derny korps fra 6-dagsbanen i Ballerup, til at sørger for cykelløb af høj kvalitet. Noget som også glæder formand Johannes Ollerup Sall: ”Derny-løb er ikke hverdag på Aarhus Cyklebane, derfor er det glædeligt vi kan præsentere maskiner og pacerne fra København. Derny løb er spektakulært cykelløb, maskinerne larmer, rytterne kører hurtigt, derfor er det altid en publikums favorit ved 6-dagesløbene og den perfekte sæson afslutning på en fantastisk sæson”.

Elitens Derny Grand Prix bliver igen i år en tæt affære med et tæt og jævnbyrdigt felt. De 12 ryttere skal igennem indledende heats inden aftenens finale over 10 km afgøre årets æresløb. Feltet består sidste års 1 og 2: Jacob Mørkøv og Martin Mortensen, professionelle 6-dagesryttere Marc Hester og Christian Kos (Holland), de stærke landevejs professionelle Christian Moberg og Aske Vorre, Vejles Thomas Guldhammer, provinsmesteren i parløb Anders Fynbo, inden feltet rundes af de lokale helte Jeppe Aaskov Pallesen, Lasse Eland, Jakob Frandsen og Mikkel Skovgaard, der med sine 17 år er feltets yngste får debut i elitens Derny Grand Prix.

”Vi har i år samlet et spændende og stærkt felt, hvor et par af rytterne kommer direkte fra Postnord Danmark Rundt i skarp form, og andre er ved at bygge op til vinterens 6-dagessæon. Man skal især lægge mærke til en skarp Martin Mortensen, der var stærkt kørende under Danmark Rundt, hvor også holdkammeraten Christian Moberg var med, men fik sine ambitioner ødelagt af et styrt første dag. Fra Holland har vi EM finalisten fra 3 uger siden Christian Kos, der til lejligheden bliver pacet af faderen og tidligere verdensmester Rene Kos. Fra København har vi sidste års vinder og banerekord indehaver Jakob Mørkøv, Anders Fynbo og 6-dageshelten Marc Hester. Alle 3 ryttere med styrke og erfaring fra utallige derny løb, derfor bliver det spændende at se vores lokale ryttere tage kampen op”. Beretter den sportslige leder Michael, der har stor fidus til den unge Hammel rytter Jeppe Aaskov Pallesen, som i år har været i særklasse på Aarhus Cyklebane.

Foruden elitens derny grand prix køres der også løb for øvrige klasser herunder B&U og løbe cykelløb for de mindste inden aftenen og sæsonen på Aarhus Cyklebane afsluttes med parløb over 50 omgange. Første start går kl 18.00 på Aarhus Cyklebane. Program kan frit hentes her: Program Gert Franks Æresløb 2017

Tæt kamp fra i fjor mellem Christian Moberg og Nichlas Eberhardt, foto: Tommy Kjærluff Eriksen.