Optakt – Jørgen Leths Æresløb & Junior DM

Jørgen Leths Æresløb 2015

Fredag aften afholdes Jørgen Leths Æresløb på Aarhus Cyklebane. De tidligere år har løbet været afviklet som et parløbs omnium, men i år køres Jørgen Leths Æresløb som et klassisk Sprint Grand Prix, med indledende heats, opsamling og finaler. ”Efter løbet i fjor, satte vi os ned med Jørgen og kom frem til, at det ville være oplagt med et Sprint Grand Prix her i 2015”. Udtaler Baneformand, Johannes Ollerup Sall, og forsætter: ”Jørgen har alle dage været fascineret af sprint duellerne, og berettet vidt og bredt om de store Sprinter Matcher her fra Aarhus Cyklebane. Derfor var det os meget nærliggende, at tage denne ædle banedisciplin op igen på højeste niveau”.

De tidligere Sprint Grand Prix’er på Aarhus Cyklebane, har haft besøg af tidens allerstørste navne. I 1940’erne  duellerede Schweizeren Oscar Plattner mod Københavnske Axel Schandorff, efterfulgt af de store kampe op gennem 50’erne mellem: Reginald Harris, Arie van Vliet, Joseph Scherens og Jan Derksen. I 60’erne og 70’erne var det vores egen Niels Fredborg mod Peder Pedersen, Australske John Nicholson og måske den største af dem alle, franske Daniel Morelon. Op gennem 80’erne var det de suveræne Østtysker, med Lutz Hesslich og Michael Hubner i spidsen, som styrede sprinter løbene på Aarhus Cyklebane. Alle ryttere som hørte til i cykelsportens absolutte top.

På fredagens startliste finder vi den tidligere danske mester, og Danmarks p.t. hurtigste mand, William Rimkratt-Milkowski. ”William har kørt i Aarhus ved flere lejligheder i år, og er ved at være et kendt ansigt hos publikum for sin hurtighed. Han er altid en rolig og meget ydmyg fyr, men han er stadig en vindertype, der hele tiden søger at udvikle sig” beretter Johannes Ollerup Sall. William får stærk modstand af den Svenske Sprint Mester, Preben Larsen, den hurtige Østriger Florian Schneider samt de lokale ryttere med Nicklas O. Pedersen og Morten Høeg Abel Jensen i spidsen. Dertil skal det siges, at arrangørerne endnu arbejder på at hente 2-3 større udenlandske navne til start.

Stærke Junior felter

I forbindelse med Jørgen Leths Æresløb, afholdes Danmarks Mesterskaberne for Junior på Aarhus Cyklebane. Fredag aften gælder det først 1.000 meter på tid med start kl. 18.00. Her er den absolutte favorit, den forsvarende mester og indehaver af den Danske Rekord på distancen, Frederik Rodenberg Madsen fra D.C.R. Ballerup. Senere fredag aften skal Juniorerne på ny dyste om metal i Pointløb over 24 km, et løb som indbyder til spænding. Det ligner en duel mellem de etablerede landsholdsryttere; Frederik Rodenberg Madsen, Tim Wang Cronquist, Mathias Dahl Pedersen og Timothy Berthol Hansen, men den unge Julius Johansen, som netop er kommet hjem fra Olympic Youth Games med en guld medalje, må betegnes som en farlig outsider. Det er ligeledes spændende at se hvad lokale Johan Tiedemann Langballe fra C.K. Aarhus kan præstere på dette niveau. De resterende DM discipliner afholdes fra lørdag formiddag fra kl. 10.00 med Sprint, 3 km indv., Scratchløb og Parløb på programmet. Startlister kan ses her:

Vel mødt til Jørgen Leths Æresløb fredag d. 14. august fra kl. 18.00. Endeligt program kan findes Her.

Program fredag d. 14. august:

18.00 – DM for Junior – 1.000 meter på tid

18.30 – Sprint Grand Prix – Indledende Heats

19.45 – DM for Junior – Pointløb over 24 km

20.15 – Sprint Grand Prix Finaler

Program lørdag d. 15. august:

10.00 – DM for Junior – Sprint kvalifikation

10.20 – DM for Junior – 3 km indv. kvalifikation

11.30 – DM for Junior – 3 km indv. Finaler

11.40 – DM for Junior – Sprint Finaler

12.45 – DM for Junior – Scratchløb

13.30 – DM for Junior – Parløb