Optakt Kay Werners Mindeløb

Kay Werners Mindeløb 2015

Kay Werners startede på Aarhus Cyklebane som begynder i 1941, 20 år senere var han Danmarks største sports stjerne. I aften køres Kay Werners Mindeløb på Aarhus Cyklebane, første start går kl. 18.00.

Efter 6 år på Aarhus Cyklebanen flyttede Kay til København i 1947 og blev professionel, herfra tog karriere for alvor fat. I perioden 1951 til 1961 var Kay det største navn i dansk cykelsport, med 3 VM medaljer i 5 km individuelt forfølgelsesløb. Men det var på vinterbanerne, at Kay Werner slog sit navn fast i danskernes bevidsthed. Kay Werner var manden, der skabte det senere så berømte par nr. 7. I Forum var han altid garant for et topresultat, i perioden 1951-1960 sluttede Kay aldrig dårligere end nr. 3. Først med Evan Klamer og siden med Palle Lykke, fik Kay Werner og Par nr. 7 kult status i Danmark, og med TV’ indtog blev par nr. 7 hvermandseje. Derfor er det ingen overdrivelse, når Kay Werner selv udtalte, at han i den periode var lige så kendt som dronningen er i dag. Kay Werners sidste store sejr kom netop i Aarhus, ved 6-dagsløb med Palle Lykke i 1961.

Kay Werners Mindeløb køres derfor af helt naturlige grunde som et Parløbs Omnium i aften på Aarhus Cyklebane. Elite rytterne vil dyste i linjeløb, udskilningsløb, ”længste omgang” og en afsluttende parløbs jagt før vinderne kan kåres. Der køres i år med et særdeles spændende og jævnbyrdigt felt. Par nr. 7, de klassiske sorte trøjer med dannebrog på ærmerne, bliver de unge Elias Helleskov Busk og Martin Frank. Elias, har allerede en række professionelle 6-dagsstarter på CV’et, er en klasse rytter. Martin, søn af en anden Par nr. 7 legende: Gert Frank, fik allerede debut i Par nr. 7 ved Kay Werners Mindeløb i fjor. Par nr. 7 er parret alle vil slå, og der bliver mange om buddet:

De to Belgiere, Matthias van Beethoven og Killian Michiels i Par nr. 8. Par nr. 2 med tyske Stefan Schneider og Aarhus drengen Nicklas O. Pedersen. Det andet stærke danske Par nr. 1 med Frederik B. Schwartz og Jacob Mørkøv som vandt det seneste parløb på Aarhus Cyklebane. Par nr. 3 med den stærke Hollænder Christian Kos og den 4-dobbelte verdensmester Alex Rasmussen, begge sluttede på podiet ved Kay Werners Mindeløb i 2014. Sidste men ikke mindst i listen af favoritter kommer et rent par fra Thy, af alle steder. Der er selvfølgelig tale om Tinkoff-Saxo og Tour rytteren Michael Valgren og ColoQuicks Jimmi Sørensen. ”De to ryttere er udprægede landevejs ryttere, men Jimmi kører på banen når det passer ind i hans landevejsprogram og har tidligere gjort det med bravour. Michael er jo så stærk, at han kan sagtens komme ind og køre med. Vi har allerede trænet med dem på banen, og det ser godt ud, de bliver et spændende par nr. 10 til i aften”. Udtaler sportschefen for Aarhus Cyklebane Michael Berling.

Ud over parløbs omnium, køres der også løb for øvrige klasser. Man kan blandt andet se nogle af landets hurtigste ryttere, når der køres sprinter omnium over 4 afdelinger. Her deltager den tidligere Danmarks Mester, William Rimkratt-Milkowski. William skal op i mod sidste års bronze vinder, Mithias Munk Andersen fra Odense, den unge sprinter fra København Jakob Joensen og lokale Jens Frederik Hesse Thomsen.

Program med endelige startlister kan hentes her: Program Kay Werners Mindeløb