Kay Werners Mindeløb 2016

Årets Mindeløb for 6-dagslegende og Danmarks største sportsstjerne gennem 1950’erne, Kay Werner bliver den 3. udgave i rækken på Aarhus Cyklebane.

Kay Werner er kendt som grundlæggerende af det legendariske Par nr. 7, og en af Danmarks største 6-dagsstjerner gennem tiderne, men uden for Aarhus er det de færreste der ved at Kay Werner startede som begynder på Aarhus Cyklebane tilbage i 1941. Kay Werner flyttede til København i 1947 for at blive professionel, og her til karrieren for alvor fat. Det blev til 3 VM medaljer i disciplinen 5.000 meter individuelt forfølgelsesløb for professionelle, og 14 6-dagssejre hvoraf den sidste kom i Aarhus 1961. Kay Werner er et af dansk cykelsports største navne og en naturlig del af Aarhus Cyklebanes Hall of Fame.

Par nr. 7: Evan Klamer og Kay Werner
Par nr. 7: Evan Klamer og Kay Werner

Årets udgave af Kay Werners Mindeløb køres i år som Par-Omnium, hvor rytterne dyster i udskilningsløb, linjeløb, spurtløb og pointløb, inden en vinder kan kåres. Det er i år svært at pege på et absolut favorit par, derimod er listen af potentielle vinder par stor.

Par nr. 1, med Danmark Rundt rytteren Nicklas O. Pedersen og Christian Moberg er måske det bedste bud på et lokalt vinder par. De to kørte sammen ved Jørgen Leths Æresløb 2012, hvor det blev til den samlede 5. plads. Nicklas har i år vist glimrende form på cyklebanen, hvor han var tæt på at føre Aarhus’ hold til sejren i By Kampen, og 2. pladsen i Gunnar Asmussens Æresløb. Christian Moberg gør debut på cyklebanen i år efter et omfattende landevejs program i forårssæsonen.

Par nr. 7, er et rent københavnsk par med 6-dags rytterne Elias Helleskov Busk og Nichlas Eberhardt. Elias vandt i fjor Gert Franks Æresløb og sluttede på podiet ved Kay Werners Mindeløb, og er blandt de største danske talenter på 6-dags kalenderen. Nichlas Eberhardt var længe med i kampen om sejren i sidste års Æresløb for Gert Frank, men sluttede lige præcis udenfor podiet, og tidligere i år blev det til 3. pladsen ved Niels Fredborgs Æresløb. Det stærke par fra København er blandt favoritterne til sejren.

Par nr. 8, er det rent fynske par, med 6-dagsrytteren Simon Bigum og den stærke landevejsrytter Kasper Linde. Simon Bigum vandt allerede i en tidlig alder Niels Fredborgs Æresløb, samt 3. pladsen ved Jørgen Leths Æresløb 2012. Den spurts stærke banerytter fra Sydfyn kørte en sølvmedalje hjem ved de danske parløbsmesterskaber i vinters, og har efterhånden etableret sig på vinterbanerne. Kasper Linde vandt tidligere på året By-Kampen på Aarhus Cyklebane, med det fynske hold fra Odensebanen. Kaspers kvaliteter er de lange jagter og forfølgelsesløb, ved By Kampen var han en af de bærende kræfter i holdløbet, hvor han også er forsvarende Danmarks Mester. Par nr. 8 fra Fyn er blandt favoritterne til den samlede sejr.

Par nr. 9, er et rent ungt par fra Aarhus Cyklebane. Jeppe Aaskov Pallesen kører sin første senior sæson på cyklebanen og sammen med den danske U17 mester i sprint, Svend Helleshøj Buch, udgør de et spændende par på aftenen. Jeppe har tidligere drillet de etablerede ryttere, og hentede sidste år DM sølv for junior i pointløb. Svend er blandt de hurtigste ryttere på Aarhus Cyklebane, og kan helt sikkert hente vigtige point inden aftenens finalen, hvor udholdenheden bliver afgørende.

Par. nr. 6, det rent Vejlensiske par, med Mads Meyer og Thomas Guldhammer er et klassisk Dark Horse par. Mads Meyer vandt tidligere Omnium konkurrencen i forbindelse med By-Kampen, og sammen har de to ryttere fra Vejle hentet mange flotte placeringer på banen. Thomas Guldhammer rundede i forgårs sin 29. års fødselsdag, og vil helt sikkert benytte aftenen til at give sig selv en forsinket fødselsdagsgave. Par nr. 6 fra Vejle, er ikke de åbenlyse favoritter, men må ikke undervurderes i tæt felt.

Aftenens program starter kl. 18.00

Løbsprogram: Program kay Werners Mindeløb 2016

Par-Omnium Startliste:

Par nr. 1: Nicklas O. Pedersen / Christian Moberg

Par nr. 2: Brian Funder / Lasse Smidt

Par nr. 3: Rasmus Søgaard / Michael Berling

Par nr. 4: Mads Andersen / Mikkel Skovgaard

Par nr. 6: Mads Meyer / Thomas Guldhammer

Par nr. 7: Elias Helleskov Busk / Nichlas Eberhardt

Par nr. 8: Simon Bigum / Kasper Linde

Par nr. 9: Jeppe Aaskov Pallesen / Svend Helleshøj Buch

Par nr. 10: Morten Høgh Abel Jensen / Johannes Ollerup Sall

Par nr. 11: Jakob Albertsen / Amalie Winther Olsen