Niels Fredborgs Æresløb

I 1963, vandt Niels Fredborg, sit første af i alt 26 danske mesterskaber i lige netop sprint på Aarhus Cyklebane. Derfor er det oplagt, at Niels Fredborgs Æresløb 2016 samtidigt er 117. udgave af de danske sprint mesterskaber.

Ejvind Holmstrup blev den første århusianer til at vinde det prestigefyldte mesterskab i sprint på hjemmebanen i Aarhus i 1955. Per Sarto blev dansk mester i Odense Cyklebane i 1962, inden Niels Fredborg vandt sin første af i alt 5 sprint titler 1963. Siden da, har Aarhus ikke haft en dansk mester i disciplin domineret af København.

I år stiller Aarhus med et stort, og samtidigt det stærkeste hold i rigtigt mange år. Den jyske landevejs mester, Nicklas O. Pedersen, og den lokale sprintmester, Morten Høgh Abel Jensen, står i spidsen for det Aarhus hold i aften skal forsøge at hente metal på hjemmebane.

København stiller med den forsvarende mester og 2’er i Aarhus By’s Grand Prix, William Rimkratt-Milkowski, som må regnes for den absolutte favorit. William har blandt andet været i USA for at forberede sig til lang sommer med mange Grand Prix’ rundt om i Europa, men først gælder det DM i Aarhus. Foruden William, stiller København med den tidligere dobbelte junior mester, Martin Frank og Jens Chr. Dichie.

Odense stiller til start med sidste års 4’er og 6’er Mathias Munk Andersen og Martin Steffensen. Mathias er en meget powerfuld rytter, som kan slå alle. Han slog blandt andet William i 1/4 finalen tilbage i 2014, hvor det blev til bronze for Mathias.

Hvorvidt det bliver en finale mellem de to forhåndsfavoritter fra København og Odense må vi vente med at se til i aften, hvor de lokale drenge fra Aarhus Cyklebane er klar til kamp.

Hele løbsaftenen live-streames på dette link: Aarhus Cyklebane Live