Optakt til Jørgen Leths Æresløb

Cyklebanen tyvstarter festugen

Når Aarhus cyklebane på lørdag inviterer til Jørgen Leths æresløb, så bliver det med et af de mest spændende programmer set længe.

Jørgen Leth i topform

Hele arrangementet, som køres for tredje år i træk, er lavet som en hyldest til en af dansk cykelsports største legender. Jørgen Leth er for en hel generation af Tour De France seere stemmen i professionel cykelsport. Med sine maleriske beskrivelser af begivenheder og terræn er han elsket af seerne når han folder sit poetiske sprog ud hver eneste sommer på Tv2.
Grunden til at man gerne vil hylde Jørgen Leth på Aarhus cyklebane er at Jørgen Leths onkel Erik Linde var sportschef på cyklebanen i gamle dag. Her blev den unge Jørgen Leth forelsket i Aarhus cyklebane, og den cykelsport som senere skulle betyde så meget for hans liv og virke. Jørgen Leth har ved mange lejligheder ytret sin begejstring for cyklebanen og er en af banens faste støtter når talen fremtiden for banecykling i Aarhus.
Tilskuere til Jørgen Leths æresløb vil have mulighed for at opleve denne legende når Jørgen Leth skyder løbet i gang og naturligvis vil dele ud af sin viden og begejstring for sporten.
Stærkt felt til start
Der vil blive kørt cykelløb på den gamle velodrome, hvor nogle af landets bedste baneryttere skal dyste i parløbets charmerede discipliner. Hele aftenen vil blive kørt som en såkaldt seks-dages aften, hvor alle ryttere konkurrerer parvis. Det stærke felt som består af hele tolv par virker meget jævnbyrdigt og der forventes kamp til stregen om de eftertragtede podiepladser.

Toppar:
Par nr. 1 Hvid
Frederik Schwartz / Jacob Mørkøv
Par nr. 6 Rød
Mads Bugge / Emil Bækhøj
Par nr. 7 Hvid m. Dannebro
Mads Christensen / Martin Frank
Par nr. 9 Sort m. Dannebro
Andreas Holm Gylling / Nicklas Pedersen

Program:
18:00 Velkomst
18.10 Rullende præsentation af feltet
18.30 Spurtserie (Alle ryttere)
18.40 Lille jagt (Parløb)
18.55 Linjeløb (Hvide numre)
19.00 Udskilningsløb (Sorte numre)
19.05 Lindes mindeløb, Derny (Alle ryttere)
19.15 Gigantspurt (Alle ryttere)
19.25 Finalejagt (Parløb)
20.00 Præmieoverrækkelse (Ryttere og lodtrækning)