Parløbs sejr til Aarhus rytter

Odense Cyklebane

Vinterens sidste stævne i Thorvald Ellegaard Arena Odense blev afholdt i dag, og de århusianske ryttere viste fine takter forud for den danske sommerbane åbning i maj.

En lang række Aarhus ryttere var draget til den fynske hovedstad. For nogle var det vinterens sidste baneløb, mens andre brugte løbet som forberedelse til 6-dagsløbet i København, som starter torsdag. Det blev en resultatmæssigt god dag for århusianske ryttere, som dermed går til den kommende bane sæson i Aarhus med høj moral.

Morten Høeg Abel Jensen, var den eneste Aarhus rytter til start i en stærkt besat A klasse. Her viste lokale Simon Bigum sin overlegne styrke og vandt 2 ud af 3 afdelinger, og dermed også den samlede sejr foran Martin Frank og Arne Birkemose. Dagens løb var det første denne vinter Morten Abel, siden DM i oktober. Så dagens løb, handlede primært om at få suget noget erfaring til sig, inden det går løs på Aarhus Cyklebane fra maj.

I senior B havde en lang række ryttere fra Aarhus fundet vej til Odense, og var i den grad med til at præge løbene. I det indledende udskilningsløb sejrede veteranen Michael Berling, mens de helt unge, Mikkel Skovgaard og Frederik Rosenmeyer kørte sig ind som hhv. 4 og 5. I det efterfølgende scratchløb imponerede Frederik Rosenmeyer med offensiv kørsel, og sluttede helt fremme på løbet anden plads efter Johan Price Pejtersen fra København. Men Frederik var ikke færdig med at vise flot kørsel. I det afsluttende pointløb kørte han endnu et offensivt løb, hvor det med point i samtlige spurter blev til en flot sejr, hvilket sikrede Frederik den samlede 3. plads efter den rutinerede Michael Berling og John Price Pejtersen.

Parløb

I de afsluttende parløb, løb en helt tredje Aarhus rytter med hæderen og blomsterne. I U17 parløbet viste Svend Helleshøj Buch, som kørte med fynske Robin Skivild, sine kvaliteter. Parret vandt tidligt en omgang sammen med 3 andre par, på det øvrige felt. Selvom de kæmpede mod en række stærke svenskere, var de to unge danskere stærkere taktisk og teknisk i parløbet, og viste overlegenhed ved at sejre i alle 3 pointspurter. Dermed sluttede de som klare vindere af parløbet med international deltagelse fra Falun banen i Sverige. Mikkel Skovgaard sluttede på løbets 5. plads, med sin københavnske makker, Jakob Søndergaard.

Stævnet blev afsluttet med parløb for eliten, her var de stærke Københavnere; Nicklas Eberhardt og Martin Frank klart stærkest med sejre i 4 ud af 5 spurter i et løb som blev meget taktisk. På løbets 2. plads kom det lokale par med Simon Bigum og Mathias Führing, mens Arne Birkemose og Sander Andersen sluttede på løbets 3. plads.

B klassens udskilningsløb, foto: CyclingLive
B klassens udskilningsløb, med Svend Helleshøj Buch, Frederik Rosenmeyer, Michael Berling, Johannes Ollerup Sall og Mikkel Skovgaard, foto: CyclingLive
Simon Bigum (th.) vandt A klassens Omnium foran Martin Frank (tv.), foto: CyclingLive
Simon Bigum (th.) vandt A klassens Omnium foran Martin Frank (tv.), foto: CyclingLive
Robin Skivild og Svend Helleshøj Buch, vandt U17 parløbet, foto: CyclingLive
Robin Skivild og Svend Helleshøj Buch, vandt U17 parløbet, foto: CyclingLive
Nicklas Eberhardt og Martin Frank vandt elite parløbet, foto: CyclingLive
Nicklas Eberhardt og Martin Frank vandt elite parløbet, foto: CyclingLive

Foreløbige resultater:

Senior B

 1. Michael Berling, 19 point
 2. John Price Pejtersen (København), 19 point
 3. Frederik Rosenmeyer, 16 point

Senior A

 1. Simon Bigum (Odense), 22 point
 2. Martin Frank (København), 14 point
 3. Arne Birkemose (Odense), 13 point

Parløb U17:

 1. Robin Skivild / Svend Helleshøj Buch, 35 point
 2. Marckus Njor (Sverige) / Felix Clausen (Sverige), 27 point
 3. Preben Larsen (Sverige) / Alfred Carlson (Sverige), 26 point

Elite Parløb

 1. Nicklas Eberhardt / Martin Frank, 23 point
 2. Simon Bigum / Mathias Führing, 14 point
 3. Arne Birkemose / Sander Andersen, 8 point