Provinsmesterskaber 2019 – Resultater

Provinsmesterskaber 2019

Nils Lau Nyborg Broge genvandt fredag aften sit mesterskab i omnium mens Tim Bendtsen fra DBC fik den bedste generalprøve forud for Grand Prix’et, da han vandt sprinternes mesterskab.

Omnium

En ryttere viste sig flyvende og en klasse over de andre. Jakob Frandsen var forrygende kørende, og hjulpet godt på vej af sin lokale fanklub knuste han modstanderne og vandt 2 af de 3 første disciplinerne i overbevisende stil. Dermed kunne Frandsen gå ind til det afsluttende pointløb i en solid førerposition, men det skulle vise sig at blive en taktisk affære. Det lignede en tvekamp mellem Frandsen og Jeppe Aaskov Pallesen, der dækkede hinanden af. Det åbnede op for forsøg fra københavnske Nichlas Eberhardt og Team AURA Energis Aske Vorre. Men det blev den forsvarende mester, Nils Lau Nyborg Broge, der satte det afgørende angreb ind. Sammen med Nicholas Eberhardt fik de hurtigt opbygget et solidt forspring, og dermed kørte Nyborg Broge sig tilbage ind i kampen om guldet. Forfølgerne med Frandsen, Aaskov Pallesen og Vorre var en overgang tæt på, men de kunne ikke enes om samarbejdet og dermed kunne Nyborg Broge kører en sikker sejr hjem, og med en andenplads i sidste spurt kørte Eberhardt sig ind på den samlede tredjeplads lige bag Jakob Frandsen og foran Jeppe Aaskov Pallesen.

Sprint

Mesterskabet i sprint var generalprøve på Aarhus By’s Grand Prix, der køres grundlovsdag på Aarhus Cyklebane med deltagelse af en lang række internationale navne. Efter nogle flotte og tætte matcher var der ingen tvivl om at Tim Bendtsen fra København var stærkest og sejrede foran klubkammeraten Nicolai Luthmann og med lokale Svend Helleshøj Buch på tredjepladsen. Desværre måtte vi undvære den danske vicemester i keirin, Rasmus Søgaard, da han var henvist til tilskuerpladserne grundet sygdom.

Parløb

Parløbet skulle vise sig at blive en duel mellem de to mestre i omnium og sprint, Par nummer 3 med Nils Lau Nyborg Broge/Tim Bendtsen og Par nummer 1 med Jeppe Aaskov Pallesen/Nichlas Eberhardt. Løbet blev først afgjort i sidste spurt som 1’erne vandt foran 3’erne, dermed gentog Eberhardt bedriften fra 2017, hvor han også hentede parløbsmesterskabet hjem til København. Bag de to stærke par kom par nummer 7 med Aske Vorre/Michael Berling, par nummer 2 med Jakob Frandsen/Ruben Zilas Larsen og par nummer 4 med Svend Helleshøj Buch/Noah Wulff, hvor sidstnævnte fik sin debut i et senior parløb på Aarhus Cyklebane.

Komplette resultater kan se her: Komplette resultater