Par nr. 7 Rasmussen / Helleskov Busk, Suveræne

Gert Franks Æresløb 2015

Efter en uge med vådt og ustadigt vejr over Aarhus, valgte solen at smile over smilet by og Aarhus Cyklebane, hvor godt 200 mennesker var mødt frem i går aftes. Par nr. 7 Alex Rasmussen og Elias Helleskov Busk var klart bedste ved Gert Franks Æresløb, hvor 2. pladsen først blev afgjort i sidste spurt.

Aftens æresløb blev skudt i gang med et parudskilningsløb. Til at føre startpistolen var aftenens hovedperson, den tidligere Brabrand dreng, Gert Frank. Rytterne lagde fra land i et hæsblæsende tempo, og det var tydeligt at kampen om den samlede sejr var i gang fra første fløjt. Par nr. 2, de lokale Nicklas O. Pedersen og Jakob Frandsen kunne slet ikke finde rytmen og måtte se sig udskilt som det første par. Da der var tre par tilbage, var de to forhåndsfavoritpar 1 og 7 samt par nr. 10 med Aarhus Cyklebanes egen formand, Johannes Ollerup Sall og Nichlas Eberhardt tilbage. Men par nr. 1 og 7 var 10’erne for stærke og det blev til den ventede duel mellem de to favoritpar. Her var Alex Rasmussen sin modstander overlegen, og kunne dermed tage aftenens første buket blomster sammen med Elias Helleskov Busk.

foto: Uggi Kaldan. Alex Rasmussen og Elias Helleskov Busk vinderne af parudskilningsløbet.
foto: Uggi Kaldan. Alex Rasmussen og Elias Helleskov Busk vinderne af parudskilningsløbet.

Anden afdeling, et linjeløb over 10 omgange for sorte numre blev en spændende affære. Efter en skuffende sidste plads i parudskilningsløbet, angreb par nr. 2’s Jakob Frandsen fra start. I første omgang lignede det en selvmordsmission, men Jakob holdt skruen i vandet og øgede og øgede til feltet. Ikke engang på sidste omgang kunne feltet, som alvor satte farten op, hente Jakob, der dermed kunne strække armene i vejret og modtaget publikums hyldest.

foto: Uggi Kaldan. Jakob Frandsen på vej mod sejren i linjeløbet.
foto: Uggi Kaldan. Jakob Frandsen på vej mod sejren i linjeløbet.

Tredje afdeling, individuelt udskilningsløb for hvide numre blev endnu en Alex Rasmussens opvisning. I den afsluttende spurt henviste Alex klart Nicklas O. Pedersen fra par nr. 2 til løbet anden plads.

Fjerde afdeling, Gigant spurt for samtlige ryttere langs barrieren. Aftenens kapelmester, Aarhus Cyklebane veteranen Michael Berling, sørgede for god stemning og bølge på tilskuere pladserne, inden spurten om de afgørende point gik ind. Her var par nr. 1’s Jacob Mørkøv den hurtigste og kunne i et tæt spurt med Nicolai Just, Matias Greve og Niklas O. Pedersen tage sejren.

foto: Toke Hage. Par nr. 10's Johannes Ollerup i udbrud.
foto: Toke Hage. Par nr. 10’s Johannes Ollerup i udbrud.

Forud for aftenens finalejagt over 60 omgange, havde par nr. 7 taget teten med 16 point foran par nr. 1 med 11 point og par nr. 2 med 8 point. Lidt overraskende havde par nr. 9 med Martin Frank og norske Fredrik Steen kun hentet 3 point, og lå helt nede på 7. pladsen inden den afsluttende jagt, men meget skulle ændre sig. Norges bedste banerytter, den kun 19-årige Fredrik Steen kom blæsende uden om feltet i første spurt, og tog de 5 point foran parrene 10, 1 og 7. Men herfra stod der par nr. 7 på jagten. Først angreb 7’erne, da de var blevet hentet kørte Elias stort set med det samme og hullet var slået. Par nr. 7 kom hurtigt rundt, og tog også en enkelt spurt undervejs, og kampen om den samlede var reelt afgjort. De øvrige par kørte herfra efter den samlede 2. plads. Par nr. 7 angreb lige efter 5. spurt kom rundt på deres anden omgang, på kun 6 omgange. Da Elias kom op til feltet med 3 omgange igen, kørte han direkte forbi feltet og aflevere Alex i første position, her var det en form sag for den stærke fynbo at tage sig af sidste spurt og dermed også den endelige sejr. Måske var der ingen spænding om den samlede sejr, her var par nr. 7 deres konkurrenter for stærke, så var der til gengæld spænding om løbet anden plads. Så meget spænding at placeringerne 2, 3 og 4 først blev afgjort i sidste spurt. Par nr. 1, Frederik B. Schwartz / Jacob Mørkøv, havde været i teten og ligget nr. 2 fra første fløjt, endte med at sidde tilbage med sorteper efter en 4. plads i den afsluttende spurt. Par nr. 2, de lokale drenge Nicklas O. Pedersen / Jakob Frandsen, tog sig af 3. pladsen i spurten lige foran par nr. 1. Da de to par sluttede a point, var par nr. 2 bedst i sidste spurt og kunne dermed bestige det nederste trin på podiet. På løbets andenplads kom det helt unge par nr. 9. Martin Frank og nordmanden Fredrik Steen, der begge kun er 19 år. Parret havde haft store start vanskeligheder, men kunne i den afsluttende jagt virkeligt udfolde sig. De scorede flest point af alle par i den afsluttende jagt, og med 2. pladsen i den afsluttende spurt og kørte de sig fra 7. pladsen op på løbets samlede 2. plads.

foto: Uggi Kaldan. Par nr. 10, Ollerup Sall / Eberhardt, midt i skifte.
foto: Uggi Kaldan. Par nr. 10, Ollerup Sall / Eberhardt, midt i skifte.
foto: Toke Hage. De senere 2'ere, par nr. 9 midt i skifte.
foto: Toke Hage. De senere 2’ere, par nr. 9 midt i skifte.

Gert Franks Æresløb Resultater:

Parudskilning:

 1. Par nr. 7 Alex Rasmussen / Elias Helleskov Busk
 2. Par nr. 1 Frederik B. Schwartz / Jacob Mørkøv
 3. Par nr. 10 Johannes Ollerup Sall / Nichlas Eberhardt
 4. Par nr. 9 Martin Frank / Fredrik Steen (Norge)
 5. Par nr. 6 Mads Rydicher / Thomas Guldhammer
 6. Par nr. 11 Nicolai Just / Mikkel Møller
 7. Par nr. 8 Kasper Linde / Matias Greve
 8. Par nr. 3 Michael Berling / Jens Frederik Hesse Thomsen
 9. Par nr. 5 Florian Schneider (Østrig) / Eskil Vammen
 10. Par nr. 4 Claus Kristensen / Morten Christiansen
 11. Par nr. 2 Nicklas O. Pedersen / Jakob Frandsen

Linjeløb (sorte numre):

 1. Jakob Frandsen
 2. Elias Helleskov Busk
 3. Matias Greve
 4. Morten Christiansen

Udskilningsløb (hvide numre):

 1. Alex Rasmussen
 2. Nicklas O. Pedersen
 3. Nicolai Just
 4. Michael Berling

Gigantspurt:

 1. Jacob Mørkøv
 2. Nicolai Just
 3. Matias Greve
 4. Nicklas O. Pedersen

Samlet Resultat efter Finale Jagt:

 1. Par nr. 7 Alex Rasmussen / Elias Helleskov Busk, 37 point
 2. Par nr. 9 Martin Frank / Fredrik Steen (Norge), +1 omg., 24 point
 3. Par nr. 2 Nicklas O. Pedersen / Jakob Frandsen, +1 omg., 20 point
 4. Par nr. 1 Frederik B. Schwartz / Jacob Mørkøv, +1 omg., 20 point
 5. Par nr. 10 Johannes Ollerup Sall / Nichlas Eberhardt, +1 omg., 11 point
 6. Par nr. 11 Nicolai Just / Mikkel Møller, +1 omg., 8 point
 7. Par nr. 6 Mads Rydicher / Thomas Guldhammer, +1 omg., 7 point
 8. Par nr. 8 Kasper Linde / Matias Greve, +1 omg., 4 point
 9. Par nr. 4 Claus Kristensen / Morten Christiansen, +2 omg., 1 point
 10. Par nr. 5 Florian Schneider (Østrig) / Eskil Vammen, +2 omg., 0 point
 11. Par nr. 3 Michael Berling / Jens Frederik Hesse Thomsen, +3 omg., 1 point