Rimkratt vandt DM, bronze til Aarhus

DM Sprint

DBC havde skabt flotte rammer omkring årets Danmarksmesterskab i kejser disciplinen sprint, og publikum blev vidner til spændende cykelløb og en ny dansk rekord.

Der var ingen tvivl om hvem der var torsdagens stærkeste rytter ved DM i sprint i Ballerup Super Arena. Den forsvarnede mester, William Rimkratt-Milkowski satte allerede i kvalifikationen pres på konkurenterne ved forbedre Lars Brian Nielsens danske rekord på dansk grund fra 1995. Milkowski kørte de 200 meter i tiden 10,614 sekunder og er godt på vej til at skrive sit navn fast i historie bøgerne blandt de største danske sprintere. 

Med afbud fra en af løbets favoritter, Jakob Joensen, kørte Tim Bendtsen (Holbæk) næst hurtigste tid foran ColoQuick – Cults Rasmus Bøgh Wallin, Rasmus Nejrup (DBC) og Aarhus’ Rasmus Søgaard. Det var Søgaard første 200 meter på en indendørs cyklebane i Ballerup, og uden nævneværdig træning var tiden 11,482 mere og en femteplads i kvalifikationen mere end godkendt.

Rimkratt-Milkowski gjorde gjort process med Jens Chr. Dichie i den første kvartfinale. Tim Bendtsen havde hellere ingen problemer med Benjamin Movang inden Wallin slog Odense’ bedste mand på dagen, Martin Steffensen. I den sidste kvartfinale skulle Rasmus Søgaard op mod Rasmus Nejrup, der havde kørt 0,168 sekund hurtigere i kvalifikationen. De to mødtes også i sommers ved Grand Prix’et i Aarhus, hvor Søgaard havde sejret klart, men nu var Nejrup favorit. Søgaard havde trukket føringen og lagde hurtigt afstand til Nejrup. Da Søgaard havde fået hul, åbnede han med to omgange igen for gassen, og Nejrup fik aldrig muligheden for at komme tilbage. Dermed var Søgaard i halvfinalen.

Her stod den stærke jyde atter overfor den tredobbelte mester, William Rimkratt-Milkowski. De to har stået overfor hinanden ved de seneste to Grand Prix’et finaler i Aarhus, begge gange med sejr til Milkowski. Hellere ikke ved DM var der tvivl om udfaldet. Milkowski sejrede sikkert i to afdelinger, og det stod klart at Søgaard skulle forsøge at tage en bronze med hjem til Aarhus. Efter to relativt tætte matcher sejrede aftenens nye navn Tim Bendtsen over den stærke landevejs sprinter, Rasmus Bøgh Wallin.

Bronze Finalen

Søgaard havde haft mulighed for at kigge lidt på Wallin inden kampen om bronzen, og fik sat taktikken rigtigt op til mødet med den stærke ColoQuick – Cult rytter. Første afdeling startede taktisk, og de to ryttere kiggede hinanden an. Wallin havde føringen og forsøgte at holde Søgaard oppe i banen, mens han selv havde initiativet. Med en omgang igen trak Wallin op i banen mens han bremsede lidt op, det moment udnyttede Søgaard til skarpt at dykke indenom og gå en, for ham kort, spurt hjem over 300 meter. Wallin forsøgte at komme tilbage gennem opløbssvinget, men Søgaard var klart stærkere og afviste Wallin. 

Søgaard havde føringen i anden afdeling som startede på samme måde som første. De to ryttere sad og så hinanden an, ventende på en åbning. Wallin var hele tiden meget opmærksom på Søgaards stærke våben, den lange spurt, så Søgaard fik noget snor til at åbne tidligt. På vej ud på sidste omgange gav Søgaard lige akkurat for meget plads indenom til at Wallin kunne dykke fra barrieren og det gjorde han. Hen af langsiden gik Wallin indenom Søgaard, og Søgaard kunne ikke lukke døren. På modsatte langside forsøgte Søgaard med sit angreb, men han kom ikke forbi og blev hængende gennem opløbssvinget og selvom han igen kom stærkt på mållangsiden var det ikke nok. Wallin havde udlignet til 1-1, og kampen om bronzen skulle nu afgøres i en tredje afdeling. 

Det var en ærgerlig Søgaard der kom ned efter anden afdeling, efter et knebent nederlag. Men sammen med Aarhus Cyklebanes leder, Michael Berling, fik de hurtigt analyseret de to første heats og styr taktikken for det afgørende heat. Wallin trak føringen og dermed kunne Søgaard afvente udviklingen de første omgange. Efter korte spurter i de første to afdelinger, åbnede Søgaard nu sin spurt med over 400 meter til mål ved at dykke under Wallin da han minst ventede det. Søgaard fik med det samme et forspring, og selvom Wallin forsøgte at komme tilbage var det tidligt klart at Søgaard var kommet op i topfart og ikke ville gå ned. Wallin resignerede allerede inden de to ryttere var kommet ud af det sidste sving, og dermed kunne Søgaard kører sin første individuelle medalje hjem ovenpå bronzen ved DM i holdløb for 3 uger siden i Odense. Rasmus Søgaard kørte tredje afdeling hjem i den imponerende tid 11,070, hvilket var hele 0,4 sekund hurtigere end sin egen tid i kvalifikationen.

Finalen

Tim Bendtsen var oppe mod overmagten i aftenens DM finale, men ovenpå en imponerende tid i aftenens kvalifikationen havde det givet håb om spænding. I første afdeling pressede Bendtsen Rimkratt-Milkowski langt hen i matchen, men ikke nok til at der blev spænding om udfaldet. I anden afdeling blev der for publikum desværre aldrig spænding. William Rimkratt-Milkowski satte turboen til og sejrede overbevisende. Dermed kunne den stærke DBC ryttere for fjerde gang i karrieren trække dannebro over hovedet, og igen kalde sig Danmarksmester.

Foruden DM i sprint, bød stævnet i Ballerup på en langt række flotte løb med store felter og højt niveau. Publikum er også begyndt at finde vej til Ballerup Super Arena, til de almindelige torsdags stævner. I A klassen var Julius Johansen bedste på aftenen da han sejrede i både udskilnings- og scratchløbet. Det afsluttende parløb var en rigtigt lækkerbisken, i det rytterne blev ved med at angribe og aftenens vindere Andreas Stokbro og Andreas Kron tog hele to omgange alene på feltet. De to hentede feltet kort før slut og angreb lige forbi for så at vinde den afsluttede spurt. På andenpladsen kom junior verdensmestrene Julius Johansen og Mathias Larsen mens den jyske parløbsmester Nichlas Eberhardt sluttede på tredjepladsen med Niki Byrgesen i et stærkt besat felt, der blandt andet talte Jesper Mørkøv og den danske mester Mads Pedersen. 

Komplette resultater kan se her: DBC-Cyklebanen

Rasmus Søgaard holder sig varm mellem matcherne, foto: Aarhus Cyklebane.