Rydicher / Guldhammer Par nr. 6

Par nr. 6

Mads Rydicher og Thomas Guldhammer kørte sammen i den røde 6’er til Kay Werners Mindeløb og gjorde det så godt, at det nu er blevet til genvalg forud for Gert Franks Æresløb torsdag d. 27. august.

Par nr. 6, “De Røde Djævle”, bliver som sagt Mads Rydicher og Thomas Guldhammer. Det er to rutinerede herre vi har med at gøre, som begge er ud af den meget stærke årgang 1987. Derfor kan vi også forventer os, at vi her har med et par at gøre der kan skabe ravage i toppen.

Mads, der er et kendt navn på de danske cyklebanerne, blev i 2008 Dansk U23 mester på landevejen foran flere prominente navne. En sejr, der førte til en tilværelse som professionel i Luxembourg og Belgien med sig. I dag kører Mads hjemme i Hvidover C.K. og bruger sin store erfaring på cyklebanen i Ballerup, hvor det i vinters blev til jagtsejr i 6-dagsløbet i København. Denne sæson har Mads været fast inventar til løbene på Aarhus Cyklebane, hvor det blev til en 3. plads i parløbet ved Niels Fredborgs Æresløb tidligere på året.

Thomas Guldhammer gjorde tidligere i år comeback på cyklebanen, netop som makker med Mads. Thomas, som kommer ud af det vejlensiske cykeldynasti Guldhammer, har en lang og flot karriere som landevejs rytter bag sig. Thomas har kørt for en lang række af prominente danske Continental hold, med mange flotte resultater til følge, inden turen nu er gået tilbage til barndomsklubben i Vejle.

Aarhus Cyklebane talte kort med Mads Rydicher om hvorfor en rutineret banerytter gerne vil køre med en “landevejsrytter”: “Thomas er brølstærkt, og så har han evnen til at køre ekstrem høj fart over 2 minutter, det er der ikke mange landevejsryttere der kan. Men hvad der egentligt er vigtigere, så kender vi hinanden særdeles godt. Vi har den samme forståelse for at køre cykelløb, om det er på banen eller landevejen. Thomas ved godt hvornår det er livsvigtigt at lukke et hul, og hvornår man kan tage det med ro. Og så er Thomas en gennemført guttermand, der kalder en skovl for skovl, det kan jeg godt lide“.

 Mads og Thomas kan opleves på Aarhus Cyklebane ved Gert Franks Æresløb torsdag d. 27. august med start kl. 18.00.

Mads Rydicher par nr. 6 foto: mbaek.dk
Mads Rydicher par nr. 6
foto: mbaek.dk